ΑρχικήsecurityΤα Starbucks παραδέχονται ότι η εφαρμογή του iPhone δεν κρυπτογραφεί τους κωδικούς...

Τα Starbucks παραδέχονται ότι η εφαρμογή του iPhone δεν κρυπτογραφεί τους κωδικούς χρηστών

500px-Starbucks_Corporation_Logo_2011.svg_

Στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν ότι, η εφαρμογή των Starbucks για κινητά, η πλέον χρησιμοποιούμενη εφαρμογή mobile πληρωμών στις ΗΠΑ, αποθηκεύει τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κωδικούς πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου. Τα στοιχεία αποθηκεύονται κατά τέτοιο τρόπο που ο καθένας που έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο μπορεί να δει τους κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρηστών, συνδέοντας απλά το τηλέφωνο σε έναν υπολογιστή. Δεν είναι απαραίτητο κάποιο jailbreak του τηλεφώνου.

Επίσης, το αρχείο εμφανίζει μια εκτενή λίστα των σημείων γεωγραφικής παρακολούθησης (γεωγραφικό πλάτος, μήκος). Είναι ένας πολύτιμος θησαυρός με στοιχεία ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων.

Ένας από τους λόγους της δημοτικότητας της εφαρμογής των Starbucks είναι η εξαιρετική ευκολία χρήσης. Οι πελάτες πρέπει να πληκτρολογήσουν τον κωδικό πρόσβασης τους μια φορά κατά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας πληρωμών και στη συνέχει μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να κάνουν απεριόριστες αγορές χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν τον κωδικό ή το όνομα χρήστη ξανά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS