ΑρχικήinetΜη διαχειριζόμενες συσκευές της Apple «υποχρέωση» για επιχειρήσεις

Μη διαχειριζόμενες συσκευές της Apple «υποχρέωση» για επιχειρήσεις

Η έλλειψη κρυπτογράφησης και οι αδύναμοι ή κοινόχρηστοι κωδικοί πρόσβασης στις συσκευές της Apple στο χώρο εργασίας εκθέτουν ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα και πληροφορίες πελατών, λέει έρευνα από την ειδικό προστασίας της ταυτότητας, Centrify Corporation.

Μη διαχειριζόμενες συσκευές της Apple «υποχρέωση» για επιχειρήσεις
Μη διαχειριζόμενες συσκευές της Apple «υποχρέωση» για επιχειρήσεις

Η έρευνα των 2.249 εργαζομένων των ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη από την Dimensional Research, διαπίστωσε ουσιαστικά ότι ενώ οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ευρέως τις συσκευές της Apple για την εργασία, η έλλειψη ασφάλειας και διαχείρισης των εν λόγω συσκευών οδηγούν τις επιχειρήσεις σε σημαντικές υποχρεώσεις.
Σχεδόν οι μισοί (45%) χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία συσκευή της Apple για λόγους εργασίας, ενώ σε γενικές γραμμές σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών των συσκευών της Αpple (63%) ανήκουν σε έναν χρήστη, που σε αντίθεση με την εταιρεία και χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εργασίας, εταιρικά έγγραφα και επιχειρηματικές εφαρμογές.
Σχεδόν τα τρία πέμπτα (59%) των Macs χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας ενώ το 65% των Macs χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα ή πληροφορίες για τους πελάτες. Επιπλέον, το 51% των iPhones στο χώρο εργασίας χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές, ενώ το 58% των iPads στο χώρο εργασίας χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές.
Ωστόσο, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι παρά τη δημοτικότητα των συσκευών της Αpple στο χώρο εργασίας, οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν αρκετά μέσα για να εξασφαλίσουν ή να τις διαχειριστούν. Πάνω από τους μισές (51%) συσκευές που ασφαλίστηκαν από έναν κωδικό πρόσβασης, έχουν χρησιμοποιήσει απλώς μια λέξη ή μια σειρά αριθμών.
Οι περισσότερες συσκευές (58%) δεν έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό για την επιβολή ισχυρών κωδικών και ένα παρόμοιο ποσοστό δηλώνει ότι έχει μοιραστεί τους κωδικούς του με τους άλλους. Το χειρότερο είναι ότι μόνο το 17% των συσκευών της Αpple αναφέρει ότι έχει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που προμηθεύτηκε από την εταιρεία και μόνο το 28% των συσκευών της Αpple έχει εγκαταστήσει λύσεις διαχείρισης συσκευών παρέχει η εταιρεία. Μόνο λίγο πάνω από το ένα τρίτο των συσκευών της Αpple είχε την κρυπτογράφηση για τα αποθηκευμένα δεδομένα επειδή επιβάλλεται από την εταιρεία τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS