ΑρχικήsecurityΠώς να διασφαλίσετε ότι ένα αρχείο είναι ασφαλές πριν από το download

Πώς να διασφαλίσετε ότι ένα αρχείο είναι ασφαλές πριν από το download

Ο κόσμος του Διαδικτύου έχει πολλά να μας προσφέρει, αλλά μπορεί να μας δημιουργήσει και αρκετά προβλήματα. Υπάρχουν δισεκατομμύρια χρήστες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο καθημερινά. Οι περισσότεροι καταναλωτές επιθυμούν να έχουν σε live stream τα πολυμέσα που χρησιμοποιούν και επίσης υπάρχουν μερικοί από εμάς που κατεβάζουμε το υλικό για να το παρακολουθήσουμε εκτός σύνδεσης. Όσο για τους χρήστες που επιθυμούν να κατεβάζουν υλικό μέσω torrent ή άλλων τρόπων, πρέπει να κατανοήσουν το επίπεδο κινδύνου στο οποίου μπορούν να θέσουν τις συσκευές τους. Έτσι, για να έχουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία, έχω συντάξει έναν οδηγό για το πώς να διασφαλίζετε ότι ένα αρχείο είναι ασφαλές πριν από το download. Ας ξεκινήσουμε!

download

8 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι ένα αρχείο είναι ασφαλές πριν από τo download

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι ένα αρχείο είναι ασφαλές πριν να το κατεβάσετε. Οι παρακάτω τρόποι φυσικά μπορούν να γίνουν από τους μη εξειδικευμένους χρήστες οπότε πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

Ελέγξτε τα πρωτόκολλα Https

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε πριν από το download αρχείων από ένα συγκεκριμένο website είναι ότι έχει ένα πρωτόκολλο Http ή Https. Αν το website έχει πρωτόκολλο Https, τότε είναι ασφαλές για εσάς και μπορείτε να κατεβάσετε τα αγαπημένα σας αρχεία χωρίς να έχετε το άγχος των κακόβουλων προγραμμάτων.

Πάντα να κατεβάζετε Authenticated υλικό

Υπάρχουν εκατομμύρια χρηστών που πέφτουν στην παγίδα των hacker και κατεβάζουν δωρεάν εφαρμογές. Όπως υπάρχουν μερικά από τα διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν κάτι τέτοιο. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε αν μια έκδοση είναι ασφαλής, είναι να το ψάξετε μόνοι σας και να δείτε αν οποιοδήποτε άλλο website έχει μεταφορτώσει τέτοιου είδους λογισμικό ή εφαρμογές. Αν όχι, τότε πρέπει να ξανασκεφτείτε το ενδεχόμενο λήψης παράνομων εκδόσεων εφαρμογών οι οποίες μπορεί να περιέχουν μόνο ιούς.

Δείτε τα “Σχόλια”

Πριν κάνετε λήψη ενός αρχείου, ελέγξτε πάντα τις κριτικές και σχόλια που παρέχονται από τους άλλους. Δεδομένου ότι πρόκειται για την καλύτερη πηγή για να γνωρίζετε αν μια εφαρμογή είναι ψεύτικη ή όχι.

Δείτε τα συνημμένα

Κατά την εγκατάσταση του λογισμικού, ο χρήστης πρέπει να ελέγξει τι άλλο έχει το λογισμικό μέσα στο πακέτο του. Για παράδειγμα, πολλά από τα media players έρχονται με πακέτα codec που δεν είναι χρήσιμα σε πολλούς χρήστες. Ακόμα και για κάποιους από εμάς που δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο έχουν δημιουργηθεί αυτά τα αρχεία codec. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, εάν δεν γνωρίζετε τη συγκεκριμένη λειτουργία ενός αρχείου που πρόκειται να εγκατασταθεί στη συσκευή σας να προσπαθήσετε να αποφύγετε να το εγκαταστήσετε πριν είναι πολύ αργά.

Εγκαταστήστε λογισμικό από γνωστούς Publishers

Αν έχετε μόλις κατεβάσει ένα αρχείο .exe και ανοίξετε την εγκατάσταση του. Το λειτουργικό σας σύστημα θα σας ζητήσει να του δώσετε την άδειά σας για να το εγκαταστήσετε. Ωστόσο, πρέπει να διαβάσετε ολόκληρο το πλαίσιο διαλόγου που σας παραδίδεται. Υπάρχει μια ενότητα που σας λέει το όνομα του Publisher. Αν το όνομα φαίνεται να είναι άγνωστο, τότε δεν πρέπει να έχετε και μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό το λογισμικό και θα πρέπει να το αποφύγετε για την ασφάλεια της συσκευής σας.

Κατεβάστε VirusTotal Extension

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ένα αρχείο είναι ασφαλές πριν από το download είναι με την πρόσβαση στην επέκταση VirusToatl για τον browser σας. Μια τέτοια επέκταση έχει δημιουργηθεί για την ασφάλεια των χρηστών. Οι υπηρεσίες του μπορούν να προσπελαστούν χωρίς καμία ταλαιπωρία, οι χρήστες πρέπει μόνο να κάνουν δεξί κλικ στο σύνδεσμο αρχείου που πρόκειται να κατεβάσουν.

Πάντα σάρωση πριν από την εγκατάσταση

Αν έχετε κατεβάσει λογισμικό από το Διαδίκτυο, προτού το εγκαταστήσετε, δοκιμάστε να το σαρώσετε με ένα antivirus. Το antivirus Norton είναι αρκετά καλό για να ολοκληρώσει τη δουλειά για εσάς. Αλλά υπάρχει μια ολόκληρη ποικιλία τέτοιων εφαρμογών στην αγορά οπότε καλό θα είναι να δοκιμάσετε μερικές από αυτές. Παρόλα αυτά, το τείχος προστασίας των Windows μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την παροχή τέτοιων εγκαταστάσεων επίσης.

Δοκιμάστε να κάνετε λήψη από αξιόπιστα “καταστήματα”

Να προσέχετε πάντοτε οι πλατφόρμες που είναι πλήρως πιστοποιημένες και αξιόπιστες από πολλούς χρήστες. Οι χρήστες συσκευών Andoid χρησιμοποιούν το Google Play Store, οι χρήστες iPhone έχουν πρόσβαση στο App Store και οι χρήστες των Windows να προτιμούν να αποκτήσουν τις υπηρεσίες του Windows Store. Προσπαθήστε λοιπόν να κατεβάζετε εφαρμογές που είναι διαθέσιμες σε επίσημες και αξιόπιστες πλατφόρμες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS