ΑρχικήsecurityΟι Anonymous παίρνουν την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Τουρκία!

Οι Anonymous παίρνουν την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Τουρκία!

Απ’ ότι φαίνεται οι hacktivists της ομάδας των Anonymous δεν στοχεύουν το ISIS μόνο απευθείας αλλά προκαλούν  μεγάλο χάος και σε χώρες που είναι έμμεσα υπεύθυνες όπως η Τουρκία.

Anonymous
Η καμπάνια έχει ως στόχο να τιμωρήσει τη χώρα επειδή κάνει τα στραβά μάτια σε πολλές δραστηριότητες της εξτρεμιστικής ομάδας ISIS όπως στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Οι Anonymous παίρνουν την ευθύνη για μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων  που είχαν στόχο τράπεζες, Internet backbones και ιστοσελίδες της  κυβέρνησης της Τουρκίας. Η καμπάνια έχει ως στόχο να τιμωρήσει τη χώρα επειδή κάνει τα στραβά μάτια σε πολλές δραστηριότητες της εξτρεμιστικής ομάδας ISIS όπως στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Σύμφωνα με το Radware, οι επιθέσεις ήταν τόσο έντονες που απέκτησαν πρόσβαση σε 400.000 ιστοσελίδες κι έκαναν την Τουρκία να μπλοκάρει την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να τις κρατήσει online.

Ακόμα δεν είναι βέβαιο αν η ομάδα των Anonymous είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις επιθέσεις παρ’ ότι πήραν την ευθύνη ανεβάζοντας ένα βίντεο στο Youtube.  Ένας διαχειριστής ιστοσελίδας αναφέρει ότι οι επιθέσεις προέρχονται από οργανωμένες πηγές έξω από την Τουρκία και υπάρχει έντονα και η ανησυχία ότι μπορεί να προέρχονται από τη Ρωσία για αντίποινα επειδή η Τουρκία κατέρριψε ένα από τα πολεμικά αεροσκάφη της.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση της Τουρκίας αρνείται να δείξει το δάχτυλο προς κάποιον και να τον κατηγορήσει και δηλώνει ότι έχει τα πράγματα υπό έλεγχο. Μπορεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις και να ξεκαθαριστεί ποιος είναι ο υπεύθυνος.

Δείτε εδώ το μήνυμα που έστειλε η ομάδα των hackers στην Τουρκία:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=VPN3m1df38Q” width=”580″ height=”380″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS