ΑρχικήinetΔιαφωνία YouTube με T-Mobile για την υποβάθμιση της ποιότητας βίντεο

Διαφωνία YouTube με T-Mobile για την υποβάθμιση της ποιότητας βίντεο

Το YouTube υποστηρίζει ότι το νέο “Binge On” πρόγραμμα του T-Mobile χαλάει την ποιότητα του βίντεο για τους θεατές, ακόμα κι αν δεν είναι μέρος του προγράμματος, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Τον Νοέμβριο ανακοινώθηκε το “Binge On” που επιτρέπει την τους T-Mobile χρήστες να στριμάρουν βίντεο από συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως τα Netflix, HBO και Sling TV σε ποιότητα DVD (ανάλυση 480p), χωρίς να συνυπολογίζονται στον μηνιαίο όριο δεδομένων τους.

Διαφωνία YouTube με T-Mobile για την υποβάθμιση της ποιότητας βίντεο

Οι χρήστες του T-Mobile μπορούν να θέσουν το “Binge On” on και off. Βάζοντάς το στο OFF, θα επιτρέπουν υψηλότερη ποιότητα βίντεο streaming σε έως και 4K, αλλά τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για το streaming της επιπλέον ανάλυσης θα καταναλώνονται από τα δεδομένα τους. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να αλλάξει στο YouTube με το T-Mobile είναι ότι τα βίντεο υποβαθμίζονται αυτόματα σε 480p χωρίς τη συναίνεσης των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα συνεχίσουν να βασίζονται στο πρόγραμμα που έχουν κάνει για τα δεδομένα τους οι χρήστες.

“Η μείωση των χρεώσεων για τα δεδομένα είναι θετική για τους χρήστες, αλλά δεν δικαιολογεί την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών βίντεο, ιδιαίτερα χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη,” είπε ένας εκπρόσωπος του YouTube στη WSJ.

Αν και το T-Mobile δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στις κατηγορίες για την υποβάθμιση του YouTube, ο Σύλλογος Διαδικτύου, μια ομάδα υπεράσπισης των οποίων η δουλειά είναι να προστατεύεται η ελευθερία του διαδικτύου και η διατήρηση της ουδετερότητας του δικτύου, ισχυρίζεται ότι το Binge On “φαίνεται να υποβαθμίζει όλα τα βίντεο, σε όλα τα προγράμματα δεδομένων, ανεξαρτήτως της συμφόρησης του δικτύου. ”

Κατά τη διάρκεια ερωτο-απαντήσεων μετά την ανακοίνωση για το Binge On, ο T-Mobile USA CEO, John Legere, είπε ότι θέλει το δίκτυο το YouTube να είναι ένα μέρος του Binge On, αλλά “αυτή τη στιγμή δεν πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές ή / και η επιθυμία για να υπάρξουν”.

Σύμφωνα με την WSJ, ο αποκλεισμός του YοuTube (προς το παρόν) φαίνεται να σχετίζεται με το λογισμικό. “Το λογισμικό που ανιχνεύει τα streaming video για να τα αποκλείσει από τα όρια των δεδομένων δεν μπορεί να προσδιορίσει πάντα τα YouTube εισερχόμενα βίντεο. Το T-Mobile έχει δηλώσει ότι οι εταιρείες μπορεί να μιλούν αλλά θα χρειαστεί περισσότερη συνεργασία για να επιλύσει το πρόβλημα”, υποστηρίζει το άρθρο.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών απέστειλε πρόσφατα γράμματα στις T-Mobile, AT & T και Comcast για να μάθει περισσότερα για το πώς τα δίκτυά τους ουσιαστικά βάζουν σε whitelists ορισμένους παρόχους, με σκοπό να προσφέρουν στους χρήστες τους ελεύθερα δεδομένα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS