ΑρχικήinetData Breach στο Experian ίσως εξέθεσε data 15Μ πελατών της T-Mobile

Data Breach στο Experian ίσως εξέθεσε data 15Μ πελατών της T-Mobile

Διαρροή δεδομένων στο Experian ίσως έχει εκθέσει δεδομένα 15Μ πελατών συνδεδεμένοι με το Τ-Mobile – Πελάτες που έχουν κάρτα από το T-Mobile από το 2013 κι έπειτα ίσως έχουν επηρεασθεί. Μια παραβίαση των δεδομένων στο credit bureau Experian μπορεί να έχει εκθέσει δεδομένα από την T-Mobile USA περίπου 15 εκατομμυρίων καταναλωτών στις ΗΠΑ.

Data Breach στο Experian ίσως εξέθεσε data 15Μ πελατών της T-Mobile

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή άλλες μορφές ταυτοποίησης, όπως αριθμούς άδειας οδήγησης, σύμφωνα με την δήλωση της εταιρείας που έγινε χθες Πέμπτη. Οι άνθρωποι που πλήττονται ίσως και να μην είναι τωρινοί συνδρομητές της T-Mobile, αλλά έχουν κάνει κάποιο συμβόλαιο με την T-Mobile από 1η Σεπτεμβρίου 2013 ως 16 Σεπτεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη μέχρι τώρα ότι τα δεδομένα έχουν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, δήλωσε η Experian σε δελτίο Τύπου. Και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η βάση δεδομένων των καταναλωτών δεν επηρεάσθηκε. Αλλά η διαρροή αυτή είναι το τελευταίο «ντροπιαστικό» γεγονός ασφαλείας όσον αφορά την Experian, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φορέα παροχής πιστωτικών πληροφοριών, του οποίου οι υπηρεσίες είναι μερικές φορές δωρεάν μετά από παραβιάσεις άλλων εταιρειών οι οποίες κάνουν τους καταναλωτές να ανησυχούν για τα πιστωτικά αρχεία τους.

Η T-Mobile, δήλωσε πως όποιος νομίζει ότι μπορεί να έχει επηρεαστεί θα μπορούσε να υπογράψει για δύο χρόνια δωρεάν credit monitoring και identity resolution services από την ProtectMyID, η οποία από μόνη της είναι ένα κομμάτι της Experian. Αυτή η προσφορά έβαλε φωτιά στο Twitter.

Η παραβίαση δεν αφορούσε αριθμούς καρτών πληρωμής ή τραπεζικούς λογαριασμούς, δήλωσαν οι εταιρείες. Η T-Mobile είπε πως τα δικά της συστήματα και το network δεν συμμετείχαν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS