Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

H Microsoft λέει ότι δεν θα αναγκάσει κανέναν να βάλει Windows 10.

H Microsoft τους ενθαρρύνει όλους να εγκαταστήσουν τα Windows 10 όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ειδικά επειδή το νέο λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο δωρεάν ως αναβάθμιση γι’ αυτούς που τρέχουν Windows 7 ή 8.1. Αλλά τελευταία η προώθηση του λειτουργικού συστήματος γίνεται επιθετικά.

Microsoft

Υπάρχουν χρήστες που ισχυρίζονται ότι οι υπολογιστές τους αναβαθμίστηκαν σε Windows 10 στα ξαφνικά ενώ άλλοι άρχισαν να βλέπουν οδηγίες για να τα εγκαταστήσουν χωρίς να βλέπουν την επιλογή του όχι. Συγκεκριμένα τους έλεγε “Αναβάθμιση τώρα” ή “Αναβάθμιση Απόψε” έτσι είναι λογικό να ειπωθούν κακές κριτικές για τη Microsoft και την επιθετική πολιτική της.

Αλλά σε μια δήλωσή της, η εταιρία είπε ότι δεν θα υποχρεώσει κανέναν να εγκαταστήσει τα Windows 10 υποστηρίζοντας ότι η πολιτική της εταιρίας είναι να αφήνει τους χρήστες της να κάνουν αυτό που αυτοί θέλουν.

“Η ενημέρωση των Windows είναι η αξιόπιστη και λογική θέση για τις πιο σημαντικές ενημερώσεις μας κι εγκαθιστώντας τα 10 είναι πιο εύκολο να βρεις την ενημέρωση που θες. Πριν η ενημέρωση αλλάξει το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας θα ρωτηθείτε ξεκάθαρα αν θέλετε να συνεχίσετε.” Δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της Microsoft.

Όμως παρά αυτή τη φιλική δήλωση της εταιρίας η εφαρμογή “Get Windows 10” που είναι διαθέσιμη στα 7 και στα 8.1 εξακολουθεί να ανανεώνεται με νέα μηνύματα που κάνουν ακόμα πιο δύσκολο στο χρήστη να αρνηθεί την εγκατάσταση.

Ξεκινώντας από αρχές του 2016, η Microsoft θα κάνει τα Windows 10 προτεινόμενη ενημερωμένη έκδοση για αυτούς τους υπολογιστές έτσι ώστε ο καθένας θα πρέπει να διπλοτσεκάρει πριν εγκαταστήσει οτιδήποτε μέσω της ενημέρωσης των Windows διότι διαφορετικά θα καταλήξουν να έχουν το νέο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή τους χωρίς καμμιά ειδοποίηση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *