ΑρχικήsecurityΗ GCHQ κατηγορείται για hacking και παράνομες δραστηριότητες

Η GCHQ κατηγορείται για hacking και παράνομες δραστηριότητες

0,,16900317_303,00-hacking

Η βρετανική GCHQ έχει κατηγορηθεί για παράνομες δραστηριότητες εκμετάλλευσης στο Δικτύου Υπολογιστών από τους παρόχους Διεθνούς Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και internet.

Ο δημοφιλής πληροφοριοδότης Edward Snowden αποκαλύπτει μια συλλογή από έγγραφα που δείχνουν την έκταση των προγραμμάτων παρακολούθησης που διεξάγονται από την Five Eyes alliance. Ο Snowden αποκάλυψε την ύπαρξη μυστικών δραστηριοτήτων επιτήρησης, όπως η λειτουργία Tempora και πλατφόρμες hacking, όπως η Smurf Suit.

H GCHQ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι ο σταθμός παρακολούθησης κυβέρνησης στο Cheltenham πραγματοποιεί “επίμονη” και “μη-επίμονη” εκμετάλλευση (CNE) εναντίον στόχων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό.

Το 2013, ειπώθηκε στο δικαστήριο, ότι το 20% των εκθέσεων πληροφοριών GCHQ περιείχε πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω hacking.

Η υπόθεση έχει δικαστεί στο IPT το οποίο ασχολείται με καταγγελίες κατά της επιτήρησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια τετραήμερη ακρόαση λαμβάνει χώρα στο κτίριο της Rolls στο κεντρικό Λονδίνο.

“Το [νομικό] καθεστώς που διέπει η CNE … παραμένει δυσανάλογο,” δήλωσε στο δικαστήριο ο Ben Jaffey, εκπρόσωπος της Διεθνούς Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,. “Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό δυναμικό επίπεδο της διάσπασης, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου αριθμού αθώων ανθρώπων, υπάρχουν ανεπαρκείς εγγυήσεις και περιορισμοί.»

Ο Jaffey τόνισε ότι το hacking της GCHQ μεταβάλλει τα στοχοθετημένα συστήματα, μια δραστηριότητα που δεν θεωρείται νόμιμη από τις αρχές.

“Ποιο κοινοβούλιο δεν ενέκρινε ότι ήταν η CNE που βλάπτει τη λειτουργία ενός υπολογιστή …», είπε.

«Αν οι κρατικές αρχές επιτρέπεται να μεταβάλουν ή να επηρεάσουν τη λειτουργία ενός υπολογιστή, η αξιοπιστία και το παραδεκτό των αποδεικτικών αυτών στοιχείων θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, όπως και η ανάγκη να αποκαλυφθεί μία παρελθοντική λειτουργία της CNE για την άμυνα.”

Οι υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν “θεματικές” ΔΑΜ που δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά στηρίζονται σε γενικευμένες κατηγορίες ατόμων ή τόπων.

“Σύμφωνα με το άρθρο πέντε του νόμου περί Υπηρεσίας Πληροφοριών, κατάλληλες εγγυήσεις παρακάμπτονται έτσι ώστε ομάδες όπως για παράδειγμα, « όλα τα κινητά τηλέφωνα» στο Birmingham θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν. Από την άλλη πλευρά οι δικηγόροι της GCHQ εξήγησαν ότι οι δραστηριότητες του δικτύου υπολογιστών που διεξάγονται από τον Οργανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι “αναλογικές”.

«Τον τελευταίο χρόνο η απειλή για hacking στη Βρετανία από τη διεθνή τρομοκρατία συνέχισε να αυξάνεται,” είπε στο δικαστήριο ο James Eadie QC της GCHQ.

“Η GCHQ και άλλες μυστικές υπηρεσίες πρέπει να αναπτύξουν καινοτόμες και ευέλικτες τεχνικές δυνατότητες ώστε να ανταποκριθούν σε αυτές τις σοβαρές προκλήσεις της εθνικής ασφαλείας. Η εκμετάλλευση στο Δικτύου Υπολογιστών είναι μια τέτοια δυνατότητα … ”

“Η CNE μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει τις πληροφορίες ενός ύποπτου για τρομοκρατία ή σοβαρά εγκλήματα σε μια ξένη χώρα.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS