Αρχικήsecurity"Εικόνες των παιδιών'' στο χακάρισμα της Vtech

“Εικόνες των παιδιών” στο χακάρισμα της Vtech

Vtech

Μια επίθεση στην εταιρεία παιδικών παιχνιδιών και ηλεκτρονικών ειδών Vtech, επέτρεψε σε χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση σε φωτογραφίες των παιδιών των πελατών , σύμφωνα με το τμήμα Motherboard του Vice Media.

Την περασμένη εβδομάδα, το BBC News ανέφερε ότι πολλές διευθύνσεις παιδιών παραβιάστηκαν. Τη Δευτέρα, η Vtech επιβεβαίωσε ότι πέντε εκατομμύρια πελάτες επηρεάστηκαν και διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Οι πολιτείες του Κονέκτικατ και το Ιλινόις ερευνούν την επίθεση.

Η Vtech κατασκευάζει πολλά προϊόντα τεχνολογίας με κάμερες, όπως υπολογιστές και tablet για παιδιά και ένα SmartWatch, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία με τους γονείς.

Και ο χάκερ είπε στο Motherboard ότι είχε πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής συνομιλίας, αλλά δεν έχει την πρόθεση να τα κυκλοφορήσει.

Ωστόσο, το Motherboard έχει κυκλοφορήσει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι μια ηχητική καταγραφή της συνομιλίας μεταξύ ενός γονέα και το παιδιού του.

Αλλά το BBC δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του μηνύματος και η Vtech δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα για σχολιασμό του θέματος.

Χωρίς κρυπτογράφηση

Μια δήλωση από την εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, δεν έκανε καμία αναφορά σε εικόνες ή ηχογραφήσεις. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα κοινωνικής ασφάλισης ή πιστωτικές κάρτες που να εκλάπησαν κατά την παράβαση.

Οι ειδικοί ασφαλείας έχουν στραφεί εναντίον της εταιρείας για την αποτυχία παροχής της βασικής προστασίας έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Ο Troy Hunt, ένας ερευνητής ασφαλείας από την Αυστραλία ο οποίος ήταν σε θέση να αναλύσει τα χακαρισμένα δεδομένα, δημοσίευσε μια λεπτομερή ανάλυση των υπηρεσιών της Vtech στον δικτυακό τόπο του.

Οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας προειδοποίησαν ότι και άλλα παρόμοια παιχνίδια θα μπορούσαν να γίνουν στόχος των hackers. Δεκατρείς άλλες υπηρεσίες της Vtech τέθηκαν εκτός λειτουργίας από την εταιρεία ως μέτρο προφύλαξης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS