ΑρχικήinetΗ Hewlett Packard (HP) νέος cloud συνεργάτης της Microsoft!

Η Hewlett Packard (HP) νέος cloud συνεργάτης της Microsoft!

Η Microsoft έχει μια μεγάλη νίκη στον πόλεμο του public cloud. Η Hewlett Packard Enterprise η οποία ήταν η μισή από την αρχική HP μόλις πριν λίγες εβδομάδες σύντομα θα αρχίσει να προσφέρει στους πελάτες της, τις Microsoft Azure public cloud υπηρεσίες.

HP

Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό γιατί για μερικά χρόνια η HP πρόσφερε τη δικιά της υπηρεσία public cloud. Στη συνέχεια μόλις τον περασμένο μήνα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την υπηρεσία. Σήμερα κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης της HP με οικονομικούς αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη Microsoft που θα περιλαμβάνει και public και ένα είδος υβριδικού cloud.

Εδώ είναι ένα σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση:

“Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, φτάσαμε σε μια στρατηγική συμφωνία με την Microsoft και θα ακούσετε περισσότερα γι’ αυτό κατά τη διάρκεια του Discover την επόμενη εβδομάδα. Η Microsoft συμμερίζεται την άποψη μας για μια υβριδική προσέγγιση του IT των επιχειρήσεων και επίσης και οι δύο βλέπουμε την ευκαιρία να απλοποιηθεί η υβριδική υποδομή για τους πελάτες μας. Προχωρώντας μπροστά, η Microsoft Azure θα γίνει ο προτιμώμενος Public cloud συνεργάτης και η HP ο προτιμώμενος πάροχος των υποδομών και των υπηρεσιών της Microsoft για τις υβριδικές cloud προσφορές.”

Η HP ουσιαστικά πάει εναντίον της Amazon. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες της Amazon ως εξ ολοκλήρου λειτουργικός τομέας εντός της Amazon  είναι αρκετά μεγάλες για να φέρουν έσοδα περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερα από 500 εκατομμύρια λειτουργικά έσοδα σε ένα τρίμηνο. Πολλές εταιρίες πλέον συνεργάζονται προσπαθώντας να ξεπεράσουν την  Amazon και χρησιμοποιούν software και hardware σε εσωτερικά κέντρα δεδομένων ως στρατηγικές δυνάμεις.

Το να έχει ένα νόμιμο public cloud και να μην έχει υπηρεσίες να διατηρεί θα βοηθήσει την Hewlett Packard. Η ευγενική προσφορά μιας υβριδικής cloud επιχείρησης δε θα έβλαπτε επίσης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS