ΑρχικήinetΠαραβιάστηκε database της Securus με τηλεφωνικές κλήσεις κρατουμένων

Παραβιάστηκε database της Securus με τηλεφωνικές κλήσεις κρατουμένων

securusΑνώνυμος hacker παραβίασε τους servers της Securus Technologies, μιας παροόχου επικοινωνιών που καταγράφει τις τηλεφωνικές κλήσεις από τα τηλέφωνα των φυλακών των ΗΠΑ. Ο hacker προσέφερε κάποια από τα κλεμμένα δεδομένα στο ‘The Intercept, ένα website του οποίου συν-ιδρυτής είναι και ο Glenn Greenwald, ο δημοσιογράφος που κέρδισε το Pulitzer δημοσιεύοντας τα αρχεία του Edward Snowden.

Σύμφωνα με τα δεδομένα και τις πληροφορίες που παρείχε ο hacker, η Securus είχε αποθηκευμένες 144 εκατ. κλήσεις στους server της. Αφού αφαιρέθηκαν τα διπλότυπα, ο πραγματικός αριθμός μειώθηκε στα 70 εκ. τηλεφωνήματα σε 1.3 εκατ. τηλεφωνικούς αριθμούς από 63.000+ κρατούμενους σε 37 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ολόκληρος ο όγκος των δεδομένων ανήλθε στα 37 GB, και αποτελούνταν από κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2011 έως την άνοιξη του 2014, και ο hacker  ισχυρίζεται ότι το να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σ’ αυτά δεν ήταν και πολύ δύσκολη υπόθεση.

Απ’ όλα αυτά τα τηλεφωνήματα, περισσότερα από 14.000 τηλεφωνήματα ήταν ιδιωτικές κλήσεις που έκαναν οι κρατούμενοι με τους δικηγόρους τους. Οι ΗΠΑ εγγυώνται νομοθετημένα προνόμια πελάτη-δικηγόρου τα οποία η Securus παρέβηκε καταγράφοντας τις συνομιλίες.

Η καταγραφή κλήσεων από τις φυλακές δεν είναι απαγορευμένη στις ΗΠΑ απ’ την στιγμή που οι κρατούμενοι έχουν ανάκληση μιας σειράς από δημόσια και ιδιωτικά δικαιώματα όταν καταδικάζονται.

Αυτή η πρόσφατη υπόθεση πρόκειται να έχει πολλές νομικές προεκτάσεις καθώς δεν υπάρχουν διαδικασίες που να επιτρέπουν στους διαειριστές των φυλακών να γνωρίζουν πότε ένας κρατούμενος κάνει μια ιδιωτική κλήση ή μιλά με τον δικηγόρο του. Ενώ ο νόμος πελάτη-δικηγόρου καταπατάται έκδηλα, η Securus ίσως να έχει ένα ‘παραθυράκι’ που θα μπορούσε ίσως να εκμεταλλευτεί για να τη γλιτώσει δίχως να πληρώσει πρόστιμο.

Αν την μηνύσουν τα privacy groups, που σίγουρα θα το κάνουν, η υπόθεση ενδέχεται να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο για την νομοθεσία των ΗΠΑ και να βοηθήσει να ξεκινήσει μια αναδιάρθρωση όλου του συστήματος καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων στις φυλακές.

Το ‘The Intercept δεν έχει ακόμα διαθέσει κανένα από τα στοιχεία που έλαβε από τον ανώνυμο hacker.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS