ΑρχικήinetΤο Twitter αντιμετωπίζει την απαίτηση της Ρωσίας για τοπικό server

Το Twitter αντιμετωπίζει την απαίτηση της Ρωσίας για τοπικό server

twitter2_3375790k-min

Ο ρυθμιστής διαδικτύου της Ρωσίας έχει πει ότι το Twitter πρέπει να αποθηκεύει τα δεδομένα των τοπικών χρηστών, στη χώρα.

Η πολιτική σηματοδοτεί μια αλλαγή στην θέση, καθώς ο φύλακας Roskomnadzor είχε προηγουμένως πει ότι το βήμα δεν θα ήταν απαραίτητο.

Επικαλέστηκε μια αλλαγή στους όρους και τις προϋποθέσεις του κοινωνικού δικτύου σαν αιτία και η οργάνωση επιδιώκει επίσης κάτι ανάλογο για το Facebook πάνω στο θέμα.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Μόσχα ψήφισε ένα νόμο τον περασμένο χρόνο που απαιτεί οι υπηρεσίες Διαδικτύου που αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα Ρώσων πολιτών , πρέπει να χρησιμοποιούν διακομιστές με βάση τη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο 2015.

Ο Roskomnadzor έχει την εξουσία να εμποδίσει και να βάλει πρόστιμο σε τοποθεσίες που δεν συμμορφώνονται.

Υποστηρικτές της κίνησης λένε ότι θα συμβάλει στην προστασία των δεδομένων των πολιτών και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, αλλά οι κριτικοί το θεωρούν ως μέρος της κρατικής σύσφιξη του ελέγχου μέσω του διαδικτύου.

Ο φύλακας είχε πει τον Ιούλιο ότι ο νόμος δεν θα επηρεάσει το Twitter, επειδή πίστευαν ότι η εταιρεία δεν αποθήκευε προσωπικά δεδομένα – αλλά αυτό έχει αλλάξει τώρα.

“Άλλαξαν τη συμφωνία χρήστη τους πριν από μερικούς μήνες. Και αν τη διαβάσετε, οι άνθρωποι θα πρέπει να παρέχουν ένα σύνολο μεταδεδομένων, το οποίο στην κατανόησή μας ως σύνολο μετράει ως προσωπικών δεδομένων και [καθιστώντας δυνατή] την αναγνώριση ενός ατόμου,” δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Alexander Zharov σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Πρόσθεσε ότι περιμένει ακόμα μια απάντηση από το Facebook, το οποίο είχε προηγουμένως πει ότι θα πρέπει να λειτουργούν τοπικά κέντρα δεδομένων.

Η συμμόρφωση με το νόμο θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρή και για τις δύο εταιρείες.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν η Roskomnadzor θα υποστεί τη μέγιστη ποινή του, αν αρνηθούν.

Όταν αναπληρωτής επικεφαλής του σώματος Maxim Ksenzov έθεσε την προοπτική της απαγόρευσης του Twitter νωρίτερα αυτό το έτος, ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev απάντησε λέγοντας στους υπαλλήλους να «ανάψουν» το μυαλό τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS