ΑρχικήsecurityΠώς να κλέψετε ένα Jaguar σε 60 δευτερόλεπτα

Πώς να κλέψετε ένα Jaguar σε 60 δευτερόλεπτα

Keyless-cars-jaguarΟι hackers μπορούν να κλέψουν αυτοκίνητα Jaguar XFR, χρησιμοποιώντας μια συσκευή hacking που στέλνει ένα ψεύτικο σήμα για να μιμηθεί ένα ασύρματο κλειδί.

Σύμφωνα με το βίντεο από CCTV, ένα αυτοκίνητο Jaguar XFR σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ στο Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία), είχε κλαπεί με τη χρήση αυτής της τεχνικής. Το βίντεο δείχνει τον κλέφτη που περπατά προς το αυτοκίνητο, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συσκευές hacking, όπως αυτή που χρησιμοποιείται σε κλοπές, προσφέρονται προς πώληση στο Διαδίκτυο και θα μπορούσαν εύκολα να ρυθμιστούν ώστε να στοχεύουν σε συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ασύρματα συστήματα.

Το 2014, σχεδόν 6.000 αυτοκίνητα κλάπηκαν στο Λονδίνο με αυτήν την τεχνική.

«Αυτός ο τύπος είναι επαγγελματίας, είναι περίπλοκο. Είναι κάτι οργανωμένο. Δεν είναι μια τυπική κλοπή αυτοκινήτου.»Είπε ο κ Beacham, ο διευθυντής της αντιπροσωπείας. «Δεν ακούσαμε τίποτα και συνειδητοποίησα μια ώρα αργότερα … ότι το αυτοκίνητο έλειπε. Το βίντεο τον δείχνει να απομακρύνεται.»

Δυστυχώς, τέτοιου είδους επιθέσεις hacking φαίνεται να είναι πολύ συχνές, οι χάκερ χρησιμοποιούν συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να παραπλανήσουν τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας που εφαρμόζεται από τις ασύρματες τεχνολογίες αυτοκινήτων.

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με παρεμβολές και είναι σε θέση να συλλέξουν σήματα που αποστέλλονται από τον ιδιοκτήτη του οχήματος όταν προσπαθεί να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές, ενημερωθείτε εδώ για τη συσκευή RollJam, μια φθηνή συσκευή που σχεδιάστηκε από ένα δημοφιλή χάκερ, τον Samy Kamkar και αποτελείται από μια μικρή κονσόλα ελέγχου και μια μπαταρία. Το RollJam είναι ικανό να ξεκλειδώσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή μια γκαραζόπορτα, με κόστος κάτω των 30 δολαρίων.

Το RollJam στην ουσία εκμεταλλεύεται ευπάθειες στην ασφάλεια της ασύρματης τεχνολογίας ξεκλειδώματος, που εφαρμόζεται σήμερα από την πλειοψηφία των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS