ΑρχικήinetΤο Facebook διορθώνει το θέμα με την μπαταρία στο iOS app

Το Facebook διορθώνει το θέμα με την μπαταρία στο iOS app

Το Facebook ήταν ένας από τους χειρότερους παραβάτες, όταν επρόκειτο για την εξάντληση της μπαταρίας σε συσκευές iOS.

Τώρα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει διορθώσει το θέμα στην τελευταία έκδοση του Facebook για iOS, προσφέροντας μια ασυνήθιστα λεπτομερή εξήγηση ως προς το γιατί συνέβη αυτό.

Το Facebook διορθώνει το θέμα με την μπαταρία στο iOS app

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή του Faceboοk, Ari Grant, το πρόβλημα ήταν διφορούμενο: Πρώτον, η εφαρμογή του Facebοok είχε κάτι που ονομαζόταν «CPU spin» στον κώδικά του.

«Το CPU spin είναι σαν ένα παιδί σε ένα αυτοκίνητο ρωτώντας, «Φτάσαμε ή ακόμα; Φτάσαμε ή ακόμα; Φτάσαμε ή ακόμα;» με το ερώτημα να μην επιδέχεται καμία πρόοδο καθώς φτάνετε στον προορισμό σας. Αυτή η επαναλαμβανόμενη διαδικασία προκαλεί την εφαρμογή να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από το επιδιωκόμενο» ,έγραψε ο Grant σε μια δημόσια ανάρτηση στο Faceboοk.

Δεύτερον, το app του Faceboοk κατάφερε να διαθέτει φτωχές συνεδρίες ήχου, προκαλώντας την περιττή κατανάλωση της μπαταρίας.

«Αν αφήσετε το app του Faceboοk όταν παρακολουθήσετε ένα βίντεο, η συνεδρία του ήχου παραμένει ανοιχτή μερικές φορές, σαν να παίζει η εφαρμογή ήχου σιωπηλά. (…) Η εφαρμογή δεν κάνει τίποτα στην πραγματικότητα, ενώ βρίσκεται ενεργή στο παρασκήνιο, αλλά κάνει χρήση περισσότερης μπαταρίας απλά με το να βρίσκεται ενεργή», έγραψε ο Grant.

Ο Grant επεσήμανε επίσης ότι η υπερβολική κατανάλωση της μπαταρίας δεν είχε να κάνει καθόλου με το πώς το Facebook διαχειρίζεται την τοποθεσία του κάθε χρήστη, όπως είχαν υποψιαστεί ορισμένοι χρήστες.

Η νέα έκδοση του Faceboοk app του iOS, που διατίθεται στο App Store της Apple, θα πρέπει να είναι μικρότερη από ένα “μπαράκι” της μπαταρία για το iPhone σας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS