ΑρχικήinetΗΠΑ: Αναμένεται να θεσπιστεί νόμος καταγραφής των drones

ΗΠΑ: Αναμένεται να θεσπιστεί νόμος καταγραφής των drones

dronesΟι γενικοί κανόνες που διέπουν τη χρήση των εμπορικών και μη εμπορικών  μη επανδρωμένων μίνι αεροσκαφών (drones) είναι ακόμη στο τραπέζι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σύντομα να θεσπιστεί ένας σημαντικός κανόνας – νόμος: Η νομική καταχώρηση.

Με τον ίδιο τρόπο που θα καταχωρούσατε ένα αυτοκίνητο, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DοT) πρόκειται να θεσπίσει κανόνες που απαιτούν από όλους τους ιδιοκτήτες μη επανδρωμένων μίνι αεροσκαφών, να τα καταγράψουν σε κυβερνητικά έγγραφα.

Το Υπουργείο δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με ένα τέτοιο πρόγραμμα, αλλά μια έκθεση από το NBC News την Παρασκευή, ισχυρίζεται ότι ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι  ιδιοκτήτες των drone θα πρέπει να εγγράψουν τις συσκευές τους στο Υπουργείο Μεταφορών, με το νέο πρόγραμμα να ξεκινάει από τις διακοπές των Χριστουγέννων, την περίοδο που ένας μεγάλος αριθμός των μη επανδρωμένων μίνι αεροσκαφών θα εμφανιστούν στον ουρανό ως δώρα Χριστουγέννων.

Ωστόσο, ακόμη και αν ένα τέτοιο πρόγραμμα εγγραφής έχει αποτέλεσμα, μια άλλη ανησυχία αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα καταγράφονται οι εκατομμύρια υπάρχουσες συσκευές drone, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος.

Σε αυτό το σημείο μια άλλη έκθεση από την Wall Street Journal υποστηρίζει ότι ομάδα ειδικών θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν το θέμα των υφιστάμενων μη εγγεγραμμένων drone, καθώς και το είδος των συσκευών που θα περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του νέου νόμου.

Αν και μερικοί μπορεί να δουν τη νόμιμη εγγραφή των drone ως υπερβολική ρύθμιση από την κυβέρνηση, το γεγονός ότι  τελευταία έχουν συμβεί επικίνδυνα περιστατικά σε αεροδρόμια που σχετίζονταν με μη  επανδρωμένα μίνι αεροσκάφη, έχει προκαλέσει εκκλήσεις για αυστηρότερους ελέγχους γύρω από τη χρήση τους στις ΗΠΑ. Ο νέος νόμος θα επιτρέπει επίσης και τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη ενός drone, που μπορεί να είναι από παπαράτσι μέχρι βιομηχανικός κατάσκοπος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS