ΑρχικήinetΗ επικίνδυνη τέχνη του απόλυτου selfie

Η επικίνδυνη τέχνη του απόλυτου selfie

camel-selfieΑν το 2014 ήταν η χρονιά των selfie, το 2015 θα μπορούσε να ονομαστεί η χρονιά της υγείας και των selfie.

Η παραπάνω φράση δείχνει ένα αυξανόμενο και σοβαρό πρόβλημα – οι άνθρωποι κυριολεκτικά πεθαίνουν για να τραβήξουν μια φωτογραφία του εαυτού τους.

Στη Ρωσία φέτος υπήρξαν ορισμένα selfie που σχετίζονται με θανάτους, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου δύο ανδρών στα Ουράλια όρη που τράβηξαν μια φωτογραφία, ενώ έβγαλαν την ασφάλεια από μια χειροβομβίδα.

Και, τον Ιούνιο, ένας απόφοιτος πανεπιστημίου πέθανε μετά από την προσπάθεια του να τραβήξει selfie, ενώ κρεμόταν από μια γέφυρα στη Μόσχα.

Πιο πρόσφατα, ένα 17χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από μια ταράτσα, καθώς προσπάθησε να βγάλει μια selfie για τη σελίδα του στο Instagram.

Προηγουμένως, είχε τραβήξει μια σειρά από παρόμοιες φωτογραφίες του εαυτού του σε ψηλές στέγες στην πόλη Βόλογκντα.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη Ρωσία. Στις ΗΠΑ πρόσφατα ένας άνδρας πέθανε αφού αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό, τραβώντας παράλληλα μια selfie.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους φέτος κατά τη λήψη φωτογραφιών του εαυτού τους κάνοντας την πρακτική αυτή πιο θανατηφόρα και από επιθέσεις καρχαριών, οι οποίες ήταν μόνο οκτώ το 2015.

Τον Αύγουστο, υπεύθυνοι του Waterton Canyon στο Κολοράντο αναγκάστηκαν να κλείσουν το πάρκο, όταν διαπίστωσαν ότι πολλά άτομα πήγαιναν αρκετά κοντά στα άγρια ζώα, για να τραβήξουν selfie.

Επίσης, στο εθνικό πάρκο Yellowstone, οι υπεύθυνοι προειδοποίησαν τους επισκέπτες για 5  διαφορετικά περιστατικά selfie, όπου βουβάλια κάρφωσαν τα συγκεκριμένα άτομα που τραβούσαν τις φωτογραφίες.

Τα περιστατικά ολοένα και αυξάνονται και πολλές κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των ανθρώπων.

_85973174_85973173

Το ερώτημα όμως είναι ένα: Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να τραβήξουν μια serfie;

Για 15 λεπτά δημοσιότητας! Όπως αναφέρει ένας επαγγελματίας φωτογράφος, ο κ Thompson, ο οποίος παραδέχεται ότι τράβηξε μια φωτογραφία selfie στην κορυφή του αγάλματος του Ιησού στο Rio de Janiero, για να διαφημίσει την ταξιδιωτική εταιρεία του, Flashpack. Ωστόσο, για να το πράξει αυτό πήρε ειδική άδεια για να αναρριχηθεί στο άγαλμα.

_85970892_85970891

Αυτό που προτείνει είναι να είστε δημιουργικοί με τις φωτογραφίες σας, αλλά να μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS