ΑρχικήinetΤο Facebook θα εκτοξεύσει δορυφόρο το 2016

Το Facebook θα εκτοξεύσει δορυφόρο το 2016

facebook-satelliteΤo Facebook θα εκτοξεύσει δορυφόρο που θα περέχει πρόσβαση στο Internet σε απομακρυσμένα μέρη της Αφρικής, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής Mark Zuckenberg.

Σε συνεργασία με την γαλλική πάροο Eutelsat, το Facebook ευελπιστεί ο πρώτος δορυφόρος να βρίσκεται σε τροχιά το 2016!

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να συνδέσουμε ολόκληρο τον κόσμο–ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να στραφούμε και έξω απ’ τον πλανήτη μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mark Zuckenberg σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο κοινωνικό του δίκτυο.

Το project αποτελεί μέρος του σχεδίου Internet.org του social network, που έχει τεθεί υπό έντονη κριτική σε ορισμένες χώρες. Ιδιαιτέρεως στην Ινδία, οι επιχειρήσεις αντέδρασαν οργισμένα στα σχέδια, λέγοντας πως δίνει στη δημοφιλή εταιρεία και στους συνεργάτες της, ένα άδικο πλεονέκτημα στις αναπτυσσόμενες αγορές του Διαδικτύου.

Το Internet.org πειραματίζεται με διαφορετικούς τρόπους παροχής Ιντερνετ σε σημεία με δύσκολη προσβασιμότητα. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ακριβώς σκόπευε να χρησιμοποιήσει custom-built για να βελτιώσει την συνδεσιμότητα.

Αυτή η τελευταία πρωτοβουλία, φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα δορυφορική τεχνολογία για να παρέχει οικονομικά προσιτή πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε δήλωσή της η Eutelsat, ανέφερε πως οι χρήστες στο έδαφος, θα έχουν την δυνατότητα να χρηιμοποιήσουν “off the shelf” προϊόντα για να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία όταν θα κυκλοφορήσει το 2016.

Κι άλλες εταιρείες παρέχουν ήδη διαδίκτυο μέσω δορυφόρου, αλλά οι υπηρεσίες τους είναι υπερκοστολογημένες και δαπανηρές, κάτι που δεν θα ήταν προσιτό και εφαρμόσιμο στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS