ΑρχικήinetΗ HTC μόλις ανακοίνωσε 50% απώλεια εσόδων στο Q3 2015

Η HTC μόλις ανακοίνωσε 50% απώλεια εσόδων στο Q3 2015

HTC-logo-630x355

Η HTC έχασε τα μισά της κέρδη από το 2014

Η εταιρεία δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα δελτίο τύπου δηλώνοντας ότι είχε απώλεια %138 εκατομμυρίων κατά το 3ο τρίμηνο του 2015. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο, καθώς κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, είχε τουλάχιστον ένα ελάχιστο κέρδος.

Σύμφωνα με το εν λόγω δελτίο Τύπου, τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα NT $ 21,4 δισεκατομμύρια (περίπου 659 εκατομμύρια $), με λειτουργικές ζημίες ύψους 4940000000 NT $. Αυτά είναι τα μισά από αυτά που είχε μόλις πριν από έναν χρόνο, καθώς το 2014 είχε έσοδα 41.900.000.000 NT $. Προφανώς, η ελεύθερη πτώση των πωλήσεων και των κερδών, ήρθε κυρίως λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού σε όλα τα τμήματα της αγοράς smartphone. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό . Η κύρια αιτία φαίνεται να έχει να κάνει περισσότερο με την κινεζική κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, και όχι μόνο με τον «ανταγωνισμό».

Πρώτον, οι κινεζικές αγορές «διογκώνονται» από τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις και τους δορυφόρους τους, και μερικές επιβιώνουν με την κατασκευή low-end συσκευών καθώς οι μετοχές τους συνεχώς εμπλουτίζονται με μετρητά από το κράτος για να κρατηθείι η κινεζική οικονομία βιώσιμη. Όλες οι άλλες εταιρείες έχουν αφεθεί να καταστραφούν.

Τελευταία ελπίδα της HTC είναι το VR Steam της Valve

Έτσι έχουν τα πράγματα για την HTC, και τώρα η εταιρεία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα απολύσει το 15% του εργατικού δυναμικού της που είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στον κλάδο, αυτό το έτος, μετά από την HP.

Η HTC επέλεξε να απολύσει τόσους πολλούς ανθρώπους, λέγοντας ότι «θα δημιουργήσει μεγαλύτερη εστίαση και κερδοφόρα ανάπτυξη σε τομείς όπως τα smartphones, η εικονική πραγματικότητα και τα συνδεόμενα προϊόντα lifestyle”. Όμως, δεδομένου ότι η εταιρεία έχασε το ήμισυ των εσόδων της από το ένα έτος στο άλλο, είναι ένα μυστήριο από που θα συγκεντρώσει αρκετά κεφάλαια για να συνεχίσει το  Steam VR μαζί με τη Valve χωρίς να βρει επιπλέον συνεταίρους.

Το μέλλον είναι σίγουρα δύσκολο για την HTC, και η μόνη ελπίδα της εταιρείας να επανέλθει σε θετικά έσοδα είναι η οικονομική ισχύ της Valve και πόσο καλά τα Steam Boxes θα πουληθούν στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS