ΑρχικήsecurityMicrosoft|Δίνει εξηγήσεις μετά την παράνοια της πολιτικής ασφάλειας

Microsoft|Δίνει εξηγήσεις μετά την παράνοια της πολιτικής ασφάλειας

Η Microsoft δίνει «εξηγήσεις» μετά την παράνοια που δημιουργήθηκε με την πολιτική ασφάλειας
Δεν είναι δύσκολο να προκληθεί πανικός στους χρήστες, όταν πρόκειται για ασφάλεια δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η πολιτική προστασίας δεδομένων είναι ένας δύσκολος και «δύσβατος δρόμος», που εύκολα κάποιος μπορεί να μπερδευτεί.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα επικοινωνίας, περί κατασκοπείας και συλλογής δεδομένων, μέσω των Windows 10, η Microsoft έρχεται να «καθαρίσει» το τοπίο.

microsoft -windows-10-privacy

Η εταιρεία ξεκίνησε ενημερώνοντας τον κόσμο για το τι ακριβώς περιλαμβάνει η νέα πολιτική ασφάλειας που χρησιμοποιείται στο νέο λειτουργικό της, δημοσιεύοντας ένα blog post.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική η εταιρεία συλλέγει δεδομένα που ακολουθούν 3 βασικούς άξονες:

1) Δεδομένα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Η κατηγορία αυτή αφορά τη συλλογή δεδομένων που σχετίζονται με την ταυτότητα της συσκευής, το είδος και στοιχεία δυσλειτουργιών από τις εφαρμογές. Σε καμία περίπτωση, όπως διευκρινίζει η εταιρεία, δεν συλλέγονται δεδομένα που αφορούν την ταυτότητα του χρήστη. Η διαδικασία αυτή σκοπό έχει να βελτιώσει την υπηρεσία των Windows που παρέχεται στους χρήστες, όπως για παράδειγμα αν σταματήσει η λειτουργία ενός server και πως το γεγονός αυτό επηρεάζει τους χρήστες.

2) Δεδομένα Εξατομίκευσης.

Ο Δεύτερος άξονας συλλογής δεδομένων, ίσως και ο πιο σημαντικός, καθώς ανησυχεί περισσότερο τους χρήστες, αφορά τη συλλογή δεδομένων που σχετίζονται με τις προσωπικές τους συνήθειες. Η Microsoft εξηγεί πως τα δεδομένα που συλλέγονται εδώ, σκοπό έχουν να καταστίσουν την υπηρεσία περισσότερο εξατομικευμένη σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Για παράδειγμα λαμβάνει δείγματα από τις λέξεις που πληκτρολογούν οι χρήστες πιο συχνά, για να παρέχει ένα περισσότερο προσωποποιημένο λεξιλόγιο και αυτόματες διορθώσεις. Το περιεχόμενο των λέξεων αυτών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό της ταυτότητας του χρήστη ή της διεύθυνσης IP, αφαιρούνται αυτόματα. Οι ρυθμίσεις για τα δεδομένα αυτά μπορούν επίσης να αλλάξουν στα Settings > Privacy > Speech, inking, & typing.

3) Δεδομένα διαφημίσεων.

Η τρίτη κατηγορία που αφορά τη συλλογή δεδομένων για την προώθηση στοχευμένων διαφημίσεων, τρομοκρατεί επίσης τους χρήστες. Στο σημείο αυτό η Microsoft επικεντρώνεται στα δεδομένα που ΔΕΝ συγκεντρώνει για να καθησυχάσει τους χρήστες. Όπως αναφέρει η εταιρεία, συγκριτικά με άλλες πλατφόρμες, ανεξαρτήτως από τις ρυθμίσεις ασφάλειας που θα επιλέξει ο χρήστης, ούτε τα Windows 10 ούτε και τα υπόλοιπα λογισμικά της Microsoft, δεν σκανάρουν το περιεχόμενο του email ή άλλες επικοινωνίες, τα αρχεία των χρηστών κ.α., με σκοπό την στοχευμένη διαφήμιση.

Η σκέψη της συλλογής δεδομένων κάνει τους ανθρώπους παρανοϊκούς, αλλά η συλλογή ορισμένων δεδομένων μας επιτρέπει διάφορες δραστηριότητες στο Διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα η αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου, η μεταφορά στοιχείων πιστωτικής κάρτας στην τράπεζα για να αγοράσετε εφαρμογές, κλπ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS