ΑρχικήsecurityInfographic: Darknet

Infographic: Darknet

Infographic: Darknet - Συμπεριλαμβάνεται και οδηγός για την ορθή χρήση του.
Infographic: Darknet – Συμπεριλαμβάνεται και οδηγός για την ορθή χρήση του.

Το Darknet , επίσης γνωστό ως Dark Net ή Dark Web, είναι ένα κρυμμένο μέρος του Internet το οποίο μπορεί να προσπελασθεί μόνο με το κατάλληλο ειδικό software, και αποτελείται από περίπου 400,000 κρυμμένα websites.

Ενώ το DαrkΝet μπορεί να προσπελασθεί με διάφορους τρόπους, η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί τον Tor, μια προηγμένη τεχνολογία για την διασφάλιση της ανωνυμίας που δημιουργήθηκε από το US Naval Research Laboratory στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Κατά την διάρκεια της συγγραφής των άρθρων μας, ειδικά εκείνων που αφορούν την ασφάλεια, παρατηρήσαμε ουκ ολίγες φορές τον όρο DαrkΝet . Δυστυχώς , τις περισσότερες φορές, αναφερόμαστε συνήθως σε αυτό επειδή cyber- criminals έχουν δημιουργήσει μια «φωλιά» εκεί, χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά του –τα οποία δημιουργήθηκαν αρχικά για στρατιωτικούς λόγους για την προστασία των στρατιωτικών και των κατασκοπευτικών ομάδων- τελικά για να κρύψουν οι ίδιοι τις παράνομες δραστηριότητές τους από την τσιμπίδα του νόμου.

Είναι αλήθεια πως το DαrkΝet είναι το μέρος όπου ένας χρήστης μπορεί να βρει πληθώρα παράνομων προϊόντων, από όπλα μέχρι ναρκωτικά, και από παιδική πορνογραφία μέχρι εκτελέσεις. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί χρήστες του Internet που το χρησιμοποιούν απλά για να εκφράσουν τις πολιτικές τους ιδέες χωρίς λογοκρισία, να αποκαλύψουν κάποια κρατικά ζητήματα υπό την προστασία της ανωνυμίας, και να ανταλλάξουν πληροφορίες με έναν ασφαλή και πλήρως ανώνυμο τρόπο (οι δημοσιογράφοι για παράδειγμα).

Το Bat Blue infographic που βλέπετε παρακάτω, είναι το The DαrkΝet report, το οποίο εισάγει τους χρήστες στις βασικές αρχές του Dark Web, δείχνοντάς τους πώς να έχουν πρόσβαση σε αυτό σωστά χωρίς να χάσουν την ανωνυμία τους, εκθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πληροφορίες που δεν ξέρουν ότι μπορούν να διαρρεύσουν. Εάν είστε αρχάριος όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, αυτή η έκθεση είναι ένα must-read.

Μπορείτε να διαβάσετε την αναφορά εδώ

infographic- dark net

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS