ΑρχικήsecurityΤο NATO εγγράφεται στο Government Security Program της Microsoft

Το NATO εγγράφεται στο Government Security Program της Microsoft

Για να βελτιώσει την ασφάλεια των δεδομένων του, το NATO Communications and Information (NCI) Agency ανακοίνωσε πως θα “ρίξει μια πιο εξονυχιστική ματιά” στο λογισμικό προστασίας της Microsoft.

Το ΝΑΤΟ έχει υπογράψει συμφωνία με την Microsoft [Government Security Program (GSP) agreement], με την οποία εκτείνεται η 12-ετή συνεργασία των δύο οργανισμών, ανακοίνωσε σε μια δήλωσή του ο software γίγαντας.

Το NATO εγγράφεται στο Government Security Program της Microsoft NATO

 

To GSP είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει στις κυβερνήσεις με ευπάθειες, προστασία από τις απειλές από την Microsoft, μαζί με άλλους πόρους για να βοηθήσει τους οργανισμούς στην προστασία των δεδομένων τους από τους χάκερς.

“Είναι ανοικτό σε κυβερνητικές υπηρεσίες, ανεξάρτητο από την εμπορική σύμβαση με τη Microsoft, και είναι ένα σημαντικό μέρος του τι θεωρούμε πως είναι καθήκον μας ως παγκόσμιοι πολίτες,” δήλωσε ο Glenn Pittaway, ανώτερος διευθυντής της Trustworthy Computing Government and Industry της Microsoft, σε μια δήλωση του στις 14 του Σεπτέμβρη.

«Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει νέες και ολοένα και πιο επικίνδυνες απειλές στην κυβερνοασφάλεια σε όλο τον κόσμο και οι απειλές αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εθνικές οικονομίες και τους πολίτες», δήλωσε ο Koen Gijsbers, NCI Agency General Manager, σε μια δήλωσή του.

“Για να αποφευχθεί αυτό, η NCI Agency πιστεύει ακράδαντα στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και τις ευπάθειες με παγκόσμιες εταιρείες -ηγέτες, όπως είναι η Microsoft με σκοπό την ταχεία και έγκαιρη πληροφόρηση. Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί της επιτυχίας.”

Για τη Microsoft, η συμφωνία αυτή είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας για την προώθηση της ασφάλειας των δεδομένων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Jan Neutze, διευθυντής της Cybersecurity Policy της Microsoft EMEA (Europe, Middle East and Africa)..

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS