ΑρχικήsecurityΔύο τμήματα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια

Δύο τμήματα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια

Οι εργαζόμενοι στο Οικονομικό Τμήμα και στο Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε οργανισμούς κάθε τμήματος, σύμφωνα με νέα έρευνα από την εταιρεία ασφαλείας Clearswift.

Ο πωλητής μηνυμάτων και ηλεκτρονικής ασφάλειας έλαβε δεδομένα από 500 ειδικούς της ασφάλειας δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και στην Αυστραλία για να συγκεντρώσει τα αποτελέσματά της.

Δύο τμήματα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια

Σχεδόν οι μισοί (48%) των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι τα οικονομικά τμήματα και οι εργαζόμενοι εκεί θέτουν τη μεγαλύτερη απειλή, εν αντιθέσει με το 42% του HR.

Ο κύριος λόγος για τις απαντήσεις τους ήταν ο φόβος για τα μέλη του προσωπικού σε αυτούς τους ρόλους, οι οποίοι κατά λάθος μπορεί να αποστείλουν στοιχεία πελατών ή μισθών σε λάθος ανθρώπους, ή τυχαία να επιτρέψουν κακόβουλο λογισμικό να εγκατασταθεί στους υπολογιστές.

Μόλις το 16% είπαν ότι πιστεύουν πως όσοι εργάζονται στα νομικά αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη απειλή, υποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι στα Ανθρώπινο Δυναμικό και στα Οικονομικά τμήματα πιστεύεται ότι είναι πολιτισμικά λιγότερο δεκτικοί σε κίνδυνο σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τα μεσαία στελέχη (37%) ήταν συνδεδεμένα με την ομάδα υψηλότερου κινδύνου, σε σύγκριση με μόλις το 19% που θεωρούνταν από ανώτερα διευθυντικά στελέχη ότι ήταν η μεγαλύτερη απειλή, και το 12% για τα στελέχη / διαχειριστές.

Είναι ενδιαφέρον ότι πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι εκείνοι που εργάζονται σε γραφείο αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια των δεδομένων από ό, τι εκείνοι που είναι off-site – κυρίως επειδή έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα δεδομένα.

Μερικοί από το 88% των ερωτηθέντων εταιρειών δήλωσαν ότι είχαν έρθει αντιμέτωποι με ένα «συμβάν» σχετικό με την ασφάλεια στο παρελθόν, εκ των οποίων το 73% προκλήθηκε  από υπαλλήλους, πρώην υπαλλήλους ή πελάτες / προμηθευτές, είπε η Clearswift.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του προμηθευτή προϊόντων, Guy Bunker, υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν ένα μίγμα των ανθρώπων, πολιτικής και τεχνολογίας για να αποκλείσουν τον κίνδυνο εκ των έσω.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS