ΑρχικήrapidalertΔΗΕ| Ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας Feelsafe

ΔΗΕ| Ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας Feelsafe

ΔΗΕ| Ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας Feelsafe

Μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα με το όνομα Feelsafe μέσω της οποίας καταναλωτές και έμποροι θα μπορούν να κάνουν ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές, ανακοίνωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης. Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης, τα capital control έχουν επιφέρει αύξηση κατά 135% στο ηλεκτρονικό εμπόριο και έχουν γίνει αιτία για να εκδοθούν 1.000.100 νέες πιστωτικές κάρτες.

Πρόκειται για μία καινοτόμα εφαρμογή του κ. Σφακιανάκη που φιλοδοξεί να αποτελέσει την «ασπίδα» των εμπόρων και των καταναλωτών απέναντι στις επιθέσεις χάκερ που προσπαθούν να υποκλέψουν δεδομένα και χρήματα.

Η επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας Feelsafe θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στόχος του υπουργείου είναι καταναλωτές και έμποροι να νιώσουν ασφάλεια ώστε να προχωρούν σε περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, δεδομένου ότι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν ότι το 60% των πολιτών φοβάται τις ηλεκτρονικές αγοραπωλησίες. Συνολικά ηλεκτρονικές συναλλαγές κάνουν 2.200.000 Έλληνες με τζίρο 3,2 δις τα τελευταία τρία χρόνια.

ΔΗΕ| Ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας Feelsafe

πηγή: kathimerini

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS