ΑρχικήinetTablet με Windows 10 φαίνεται να ετοιμάζει η Xiaomi

Tablet με Windows 10 φαίνεται να ετοιμάζει η Xiaomi

xiaomiΣτενότερες επαφές με το Windows 10 Mobile φαίνεται να επιδιώκει η Xiaomi.

Μετά τις πληροφορίες πως η Microsoft και η Xiaomi συνεργάζονται στην Κίνα, ώστε να επιτρέψουν την πιθανότητα εγκατάστασης των Windows 10 Mobile σε συσκευές της εταιρείας που τρέχουν Android, ρίχνουμε μια άκομη κλεφτή ματιά στα μελλοντικά σχέδια της Xiaomi, τα οποία φαίνονται μάλιστα και άκρως ενδιαφέροντα αφού εξακολουθούν να σχετίζονται με το Windows 10 Mobile.

Ίσως θυμάστε πως οι Κινέζοι κατασκευαστές συσκευών κυκλοφόρησαν το πρώτο τους tablet το 2014. Η συσκευή βαφτίστηκε «Mi Pad» και λίγο πολύ αποτελούσε  αντιγραφή του iPad, ενώ βασιζόταν για την λειτουργία του στο Tegra K1 platform.

Ίσως η Xiaomi επιθυμεί να κάνει ένα διάλειμμα απ’ την παραγωγή συσκευών με Android.

Μία ανακοίνωση για κυκλοφορία tablet στο τρίτο τρίμηνο σημαίνει πως μπορούμε να αναμένουμε το νέο tablet οποιαδήποτε στιγμή από τώρα έως και τον Σεπτέμβρη. Αλλά πρόσφατα στέλεχος της Microsoft στην Νότια Αφρική άφησε να εννοηθεί σε μεγάλο βαθμό πως τα Windows 10 Mobile θα ξεκινήσουν «εντός χρονοδιαγράμματος» από τον Νοέμβριο.

Ωστόσο ο αναλυτής δεν διευκρίνισε αν το tablet θα τρέξει  Windows Mobile 10 (πιθανότατα γιατί το Mi Pad διαθέτει οθόνη 7.9 ιντσών). Η Microsoft συνιστά tablets με οθόνες 8 ιντσών και πάνω ώστε να μπορούν ανα υποστηρίξουν πλήρως τα Windows 10, οπότε αν το Mi Tablet διαθέτει μια 10.1 ιντσών οθόνη δεν θα το δούμε να τρέχει το νέο λογισμικό της Microsoft. Λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας το οποίο διευκρινίζεται στην έκθεση, φαίνεται πώς αυτό είναι που θα συμβεί.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές του tablet. H Xiaomi έχει ορίσει την παρουσίαση  της νέας έκδοσης του MIUI (custom Android ROM) στις 16 Αυγούστου, οπότε επί τη ευκαιρία ίσως η εταιρεία αποκαλύψει και τα σχετικά με το Windows 10 tablet ως επίσης.

Η εταιρεία υπηρέτησε πιστά τα Android από την έναρξη της, αλλά να δοκιμάσει νέα πράγματα με πρώτο στόχο το «οικοσύστημα» των Windows.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS