ΑρχικήinetHuawei|Κατακτά την 3η θέση στην αγορά smartphone -Πίσω της η Microsoft

Huawei|Κατακτά την 3η θέση στην αγορά smartphone -Πίσω της η Microsoft

Η Huawei προσπερνά την Microsoft στον αγώνα δρόμου – Γίνεται ο 3ος παγκόσμιος πάροχος κινητών τηλεφώνων. Η Apple και η Samsung φυσικά είναι στις δύο πρώτες θέσεις.

Η Κινέζικη κατασκευαστική εταιρεία smartphone, η Huawei ανέβηκε πρόσφατα. Η εταιρεία αποκάλυψε δύο flagship συσκευές στην φόρμα των P8 και Honor 7 και πιθανότητα θα αποκαλύψει και άλλο ένα premium μοντέλο στο IFA 2015.

Ο κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων προσφέρει καλής ποιότητας κινητά τα οποία συνδυάζονται με ικανές προδιαγραφές και σε προσιτές τιμές, έτσι δεν είναι να αναρωτιέται κανείς για ποιό λόγο όλα τα προϊόντα της Ηuawei έχουν υψηλή ζήτηση.

Huawei|Κατακτά την 3η θέση στην αγορά smartphone -Πίσω της η Microsoft

 

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την Strategy Analytics ένα report που δείχνει πόσο δημοφιλή είναι τα Huawei phones. Σύμφωνα με τα στατιστικά τους, η Κινέζικη εταιρεία έχει ξεπεράσει την Microsoft για να πάρει τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη. Έτσι αυτή τη στιγμή είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παροχέας handsets μετά την Samsung και την Apple.

Φυσικά η Huawei ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά της, και πολλή δουλειά να κάνει προτού φθάσει την δόξα της Apple και της Samsung, αλλά η ανάπτυξη της εταιρείας είναι εμφανής.

Η Samsung είναι ο κυρίαρχος της αγοράς smartphone με ποσοστό 20.5%, παρόλο που έναν χρόνο πριν η εταιρεία κατείχε το 22.3%, ένα αξιόλογο μερίδιο αγοράς.

Οι κινέζοι κατασκευαστές smartphone γίνονται μια πραγματική απειλή

Η Apple βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ποσοστό 10.9%, το οποίο είναι αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό ποσοστό του 8.2%. Όσον αφορά τα ποσοστά της Microsoft, τα πράγματα δεν είναι τόσο ομαλά. Ο τεχνολογικός γίγαντας έπεσε στην τέταρτη θέση με ποσοστό 6.4% της αγοράς, μια κατακόρυφη πτώση από το 11.8%.

Ρίχνοντας μια ματιά στο top 5 των παραγωγών smartphone θα δούμε και την Κινέζικη OEM Xiaomi, η οποία βελτίωσε τα ποσοστά της και έτσι ανέβηκε από το 3.5% στο 4.6%.

Το υπόλοιπο 50.6% μοιράζεται σε άλλους, μια κατηγορία που μοιράζεται μεταξύ των εταιρειών όπως η LG, η HTC και η Sony. Ενώ άλλες εταιρείς παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το μερίδιο της αγοράς τους, η Huawei ανεβαίνει συνεχώς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS