ΑρχικήinetΦτιάχνοντας τα Windows 10 ήταν σα να παραγγέλναμε πίτσα για 1,5Β άτομα

Φτιάχνοντας τα Windows 10 ήταν σα να παραγγέλναμε πίτσα για 1,5Β άτομα

Microsoft: Φτιάχνοντας τα Windows 10 ήταν σαν να παραγγέλναμε πίτσα για 1,5Β άτομα

Μπορεί η εν λόγω δήλωση να σας φαίνεται εκ πρώτης ανάγνωσης αστεία, αλλά αν κάτσουμε να το σκεφθούμε λίγο καλύτερα…. πόσο εύκολο είναι παραγγείλεις μια πίτσα που να αρέσει σε 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους; Μάλλον όχι και τόσο εύκολο τελικά!!! Πώς η Microsoft αντιμετώπισε την πρόκληση της αναβάθμισης ενός από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα στον κόσμο.

Όταν η Microsoft έθεσε ως στόχο να κατασκευάσει τα Windows 10, η εταιρεία είχε μια πρόκληση να αντιμετωπίσει: το λειτουργικό σύστημα χρειαζόταν να ανταποκρίνεται στην μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που ήδη χρησιμοποιούν τα Windows.

“Αστειευόμασταν στην ομάδα μας παραγγέλναμε πίτσα για 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους,” δήλωσε σε συνέντευξή του ο Mohammed Samji, ένας από τους βασικούς διευθυντές προγράμματος της ομάδας στη Microsoft.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους αυτούς τους χρήστες, η Microsoft ήθελε τα Windows 10 να λειτουργούν καλά για τους ανθρώπους χωρίς να έχει σημασία το interface που επέλεξαν. Tα Windows 8 επικρίθηκαν από τους ανθρώπους που πίστευαν ότι η Microsoft είχε προχωρήσει πάρα πολύ τη λειτουργικότητα προκειμένου να απευθυνθούν και να προσαρμοστούν στους χρήστες των tablet. Η εταιρεία έκανε κάποια βήματα πίσω με τις αλλαγές της στα Windows 8.1, αλλά αυτή η νέα αναβαθμισμένη έκδοση έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει περαιτέρω τους παραδοσιακούς χρήστες keyboard και mouse καθώς και τους ιδιοκτήτες των συσκευών αφής..

Φτιάχνοντας τα Windows 10 ήταν σα να παραγγέλναμε πίτσα για 1,5Β άτομα

Για να διευκολυνθεί αυτό, η Microsoft έχει συνεργαστεί με εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με το λειτουργικό σύστημα από τον Ιανουάριο του 2014, όταν η εταιρεία προσέγγισε ορισμένες από τις επιχειρήσεις -πελάτες της για να αρχίσει τη συζήτηση των Windows 10 με την κάλυψη του απορρήτου . Από τότε, η εταιρεία ξεκίνησε το Windows Insider Program, το οποίο δεν επέτρεπε σε κανέναν να πάρει μια προ-έκδοση του λειτουργικού συστήματος για να το δοκιμάσει.

«Έχουμε αλλάξει πραγματικά το σχέδιο”, δήλωσε ο Samji. “Προσθέσαμε και αφαιρέσαμε πράγματα με βάση τα σχόλια από τους 5 εκατομμύρια καλύτερους φίλους μας που πραγματικά δοκιμάζουν το προϊόν για μας»

Υπάρχουν τώρα 5 εκατομμύρια Windows Insiders, και τα σχόλιά τους βοήθησαν να διαμορφωθεί το λειτουργικό σύστημα. Χάρη στις αλλαγές που έγιναν με βάση τα σχόλια από Insiders, τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος περισσότερο στοιχεία παρόμοια με του Windows 7 Aero Glass, και ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft Edge περιλαμβάνει που ένα σκοτεινό θέμα.

Συνολικά, είπε ο Samji, τα Windows 10 θα πρέπει να διαθέτουν κάτι για όλους, συμπεριλαμβανομένου ενός interface που λειτουργεί καλά είτε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο, είτε μια οθόνη αφής, είτε κάποιο συνδυασμό και των δύο. Το interface του λειτουργικού συστήματος αλλάζει στην πραγματικότητα, για τους διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης, η οποία είναι σημαντική για τις ολοένα και πιο δημοφιλείς συσκευές 2-σε-1, που μπορούν να συμπεριφέρονται σαν laptop ή tablet.

Οι κριτικές για τα Windows 10 εμφανίζονται ως επί το πλείστον ευνοϊκές μέχρι στιγμής, το οποίο είναι ένα θετικό σημάδι για την αρχική προσπάθειες της Microsoft.

Φυσικά, απομένει να δούμε αν οι χρήστες θα δεχθούν το νέο λειτουργικό σύστημα. Η Microsoft ελπίζει ότι θα υπάρχουν 1.000.000.000 συσκευές με Windows 10 μέσα στα τρία χρόνια. Η Τετάρτη σηματοδοτεί την πρώτη μέρα που το λειτουργικό σύστημα θα είναι επίσημα διαθέσιμο για τους καταναλωτές, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από αυτούς θα συμμετάσχουν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS