ΑρχικήsecurityΕξτρεμιστές κατά των αμβλώσεων χάκαραν το Planned Parenthood

Εξτρεμιστές κατά των αμβλώσεων χάκαραν το Planned Parenthood

To Planned Parenthood έγινε Hacked – Μια όμαδα ενάντια στις αμβλώσεις αναλαμβάνει την ευθύνη του hacking που έγινε στο  Planned Parenthood.

Ο αρχηγός της hacktivist ομάδας, κύριος Ε, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως ανέφερε στο Daily Dot η ομάδα απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα όπως τα email addresses των εργαζομένων, χακάροντας τις βάσεις δεδομένων του Planned Parenthood την Κυριακή το βράδυ. Η ομάδα προτίθεται να δημοσιοποιήσει όλες τις πληροφορίες το συντομότερο, όπως ειπώθηκε από τον κύριο Ε.

Εξτρεμιστές εναντίον των αμβλώσεων χάκαραν το Planned Parenthood

Το hack είχε ως κίνητρο τα επεξεργασμένα βίντεο που βγήκαν στην επιφάνεια αυτό το μήνα, και στα οποία φαίνονταν υπεύθυνοι της ομάδας να συζητούν την πώληση των  ιστών των αμβλωμένων εμβρύων σε προγράμματα δωρεάς ιστών.

«Το να προσπαθούν να εμφανίσουν κάτι τερατώδες ως κοινωνικά αποδεκτό είναι  αποκρουστικό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Ε. «Προφανώς αυτό [το Planned Parenthood] ακολουθεί δυσοίωνες πρακτικές. Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις του κοινού όταν αυτό [Planned Parenthood] ξεγυμνωθεί και εκτεθεί στο  κοινό.»

Η κυρία Dawn Laguens, η επικεφαλής του Planned Parenthood, δήλωσε μεταξύ άλλων στο CNN ότι ο οργανισμός ερευνά την περίπτωση της παραβίασης.

«Οι εξτρεμιστές εναντίον των εμβλώσεων θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τις γυναίκες από το να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που εκείνες αναζητούν» ανέφερε. « Οι εξτρεμιστές έχουν παραβιάσει νόμους, παρενόχλησαν τους γιατρούς και τους ασθενείς μας, παρήγαγαν τα hack videos, και τώρα ισχυρίζονται ότι έχουν διαπράξει μια ακαθόριστη εισβολή στην ιδιωτικότητά μας – που αν αυτό αληθεύει, είναι πολύ πιθανό όλα τα μέλη του οργανισμού να βρίσκονται σε κίνδυνο.»

Ο CIO του Planned Parenthood, κύριος Tom Subak, δήλωσε πως ο οργανισμός δεν ήταν ενήμερος για την παραβίαση των συστημάτων του— επειδή το σύστημα ασφαλείας ποτέ δεν παρουσίασε πρόβλημα.

«Κάθε οργανισμός έχει ανθρώπους που είναι εναντίον του, και τώρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα μέσα και το σκοπό να διαταράξουν το έργο μας και να κλέψουν τα δεδομένα μας.» δήλωσε ο κύριος Mike Hamilton.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS