ΑρχικήsecurityUnited Airlines|Bonus μιλίων σε hackers που ανακάλυψαν κενά ασφαλείας

United Airlines|Bonus μιλίων σε hackers που ανακάλυψαν κενά ασφαλείας

Η United Airlines δίνει δωρεάν εισιτήρια σε hackers – 2000 μίλια προσέφερε η εταιρεία σε δύο hackers που ανακάλυψαν σημαντικά κενά ασφαλείας στο σύστημα της.

Η United Airlines προχώρησε στην παροχή δωρεάν εισιτηρίων και πιο συγκεκριμένα στην προσφορά χιλίων δωρεάν μιλιών σε δύο hackers οι οποίοι ανακάλυψαν κενά ασφαλείας στο σύστημά της.

United Airlines|Bonus μιλίων σε hackers που ανακάλυψαν κενά ασφαλείας

Η συγκεκριμένη ενέργεια περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα “bug bounty” με το οποίο η εταιρεία επιβραβεύει hackers που επιλέγουν να επισημαίνουν στην εταιρεία πιθανά κενά ασφαλείας που ανακαλύπτουν και δεν τα μοιράζουν στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως τα χίλια μίλια δωρεάν ταξιδιών ισοδυναμούν με τη μέγιστη ανταμοιβή που μπορεί κάποιος να λάβει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και είναι ίσως περισσότερα από 12 ταξίδια για κάθε άτομο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα της εταιρείας είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση αλλά και την αναβάθμιση της διαδικτυακής ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη ιδέα της επιβράβευσης hackers οι οποίοι βρίσκουν και ενημερώνουν για σημαντικά κενά ασφαλείας σε online συστήματα δεν είναι νέα. Εταιρείες όπως οι Yahoo, το Google και το Facebook εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρουν στους hackers οικονομικά κίνητρα για τη συγκεκριμένη παροχή.

Οι hackers οι οποίοι έλαβαν τα 2000 μίλια από τη united Airlines δεσμεύονται πως δεν πρόκειται να αποκαλύψουν ούτε τη φύση του προβλήματος ούτε και σε ποιο σημείο του συστήματος ανέκυψε κενό ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS