ΑρχικήinetΚινδυνεύει η ασφάλεια των σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κινδυνεύει η ασφάλεια των σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ασφάλεια

Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο και κυρίως σε δημόσιους οργανισμούς όπως οι σιδηρόδρομοι, είναι αρκετά επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια. Ιδιαίτερες ανησυχίες έχουν προκύψει για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά μετά την αναβάθμιση του δικτύου των σιδηροδρόμων, όπου διαπιστώθηκε ότι το δίκτυο μπορεί να επηρεαστεί από malware και να χαθεί ο έλεγχος.

Η νέα αυτή αναβάθμιση δικτύου σιδηροδρόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγείρει πολλές ανησυχίες, σε ό, τι αφορά τη συνολική ασφάλεια του δικτύου. Φαίνεται ότι πάνω από τριάντα εκατομμύρια λίρες επενδύθηκαν στην αναβάθμιση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τους ελεγκτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας. Διάφοροι τύποι κακόβουλου λογισμικού μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κινδύνων και συνεπώς αύξηση του κινδύνου για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Με μια επίθεση στο δίκτυο, μπορεί να προκληθούν συγκρούσεις και αυτό είναι σίγουρα κάτι που βάζει τους Βρετανούς πολίτες σε κίνδυνο, καθιστώντας τους να αναρωτιούνται για το κατά πόσον ή όχι η συγκεκριμένη επένδυση αξίζει τον κόπο. Μάλιστα ερευνητές από το πανεπιστήμιου του City, έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους τόσο για την αξία της επένδυσης όσο και για την ασφάλεια που θα έχει πλέον ο σιδηρόδρομος, εξαιτίας τις πιθανής έλλειψης ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς σύστημα που έχει ξεκινήσει να εγκαθίσταται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στους σιδηροδρόμους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα εκτιμάται ότι μέχρι το 2020, θα έχει αναβαθμιστεί όλο το σύστημα σιδηροδρόμων της Ένωσης, με το νέο σύστημα, οπότε και όπως ελπίζουν οι ερευνητές ασφαλείας θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS