ΑρχικήinetPaypal: Τέλος οι συναλλαγές στην Ελλάδα

Paypal: Τέλος οι συναλλαγές στην Ελλάδα

Paypal: Διακόπτονται οι συναλλαγές στην Ελλάδα

Μετά την επιβολή των capital controls που εφάρμοσε η κυβέρνηση και το «πάγωμα» των διαδικτυακών υπηρεσιών πληρωμής που στηρίζεται στις παραδοσιακές τράπεζες και στις πιστωτικές κάρτες για να μεταφέρει χρήματα, οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν και τους λογαριασμούς τους στο Pay Pal.

Paypal: Διακόπτονται οι συναλλαγές στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του PayPal:

«Εξαιτίας των πρόσφατων αποφάσεων των Ελληνικών αρχών για τα capital controls, η πληρωμή του Pay Pal από τους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς όπως και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από τις κάρτες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα στο ακέραιο όπως κάνουμε για πάνω από μια δεκαετία».

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι τόσο η Pay Pal όσο και άλλες χρηματοοικονομικές τεχνολογικές εταιρείες εξαρτώνται από τα παραδοσιακά όργανα που δημιουργήθηκαν για να διαταράξουν. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια παλιού τύπου τράπεζα στην καρδιά κάθε οικονομικής εκκίνησης που προσπαθεί να πετάξει την παλιά φρουρά από τα πράγματα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin.

H Coinbase που δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να αγοράσει και να αποθηκεύσει bitcoin στηρίζεται στην Silicon Valley Bank της Santa Clara στην Καλιφόρνια για να μετατρέψει bitcoin σε αμερικάνικα δολάρια ή άλλα νομίσματα παρά την διαφήμιση της εταιρίας ότι με το bitcoin χρησιμοποιείς ένα παγκόσμιο νόμισμα που δεν ελέγχεται από καμία χώρα ή τραπεζική επιχείρηση.

Επομένως, παρά το γεγονός πολλές από αυτές τις εταιρίες παρουσιάζονται σαν έναν απαραίτητο ανταγωνιστικό μέσο στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, το κλείσιμο του Pay Pal στην Ελλάδα μας θυμίζει το πόσο δύσκολο είναι να μην μεσολαβούν καθόλου οι τράπεζες στην ροή του χρήματος.

 

πηγή: sofokleousin.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS