ΑρχικήinetΝέα υπηρεσία gaming από την Google και το YouTube

Νέα υπηρεσία gaming από την Google και το YouTube

Google Youtube-GamingΈτοιμο να ανταγωνιστεί το Twitch της Amazon είναι το YouTube σε συνεργασία με την Google, που μαζί ανακοινώνουν την δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τους απανταχού gamers.

Την επίσημη κυκλοφορία του κάνει μέσα στο καλοκαίρι το YouTube Gaming, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αναμένεται να τροφοδοτήσει τους χρήστες του με χιλιάδες παιχνίδια και τις αντίστοιχες κοινότητες τους, παρέχοντας ειδήσεις, νέα βίντεο και υπηρεσίες live streaming σχετικά μ’ αυτά αλλά και να τους συνδέει με άλλους  gamers.

Βασικός στόχος της νέας πολλά υποσχόμενης εφαρμογής είναι να κατατροπώσει όλες τις άλλες αντίστοιχες εφαρμογές και να αναδειχθεί πρώτη στο χώρο του gaming, μία φιλοδοξία που αναπόφευκτα θα τοποθετήσει το YouTube Gaming απέναντι στο ως τώρα κυρίαρχο Twitch της Amazon.

Η νέα εφαρμογή επιθυμεί να δημιουργήσει την μεγαλύτερη βάση gaming ως τώρα, παιχνίδια από το “Asteroids”, μέχρι το “Legends of Zelda” και άλλα περίπου 25.000 games θα διαθέτουν τον δικό τους κανάλι στην εφαρμογή.

Κάθε χρήστης θα έχει την δυνατότητα να προσθέτει στην λίστα του παιχνίδια και αυτόματα να ενημερώνεται γι’ αυτά, ταυτόχρονα θα λαμβάνει ειδοποιήσεις για live streaming και η πλατφόρμα θα του παρέχει προτάσεις για παρόμοια παιχνίδια που ενδέχεται  να του αρέσουν.

Αρχικά η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία, μέσα στο καλοκαίρι.

Κι όσο για το υπόβαθρο της όλης ιστορίας, σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η Google είχε προθέσεις να αγοράσει το Twitch, όμως η Amazon την…πρόλαβε, κι έτσι η Google με το YouTube Gaming θα θελήσει να πάρει την εκδίκησή της. Σε ένα άλλο δημοσίυεμα της Ars Technica σχετικά με το κατά πόσο δύναται το YouTube Gaming να ανταγωνιστεί το Twitch, φαίνεται πως η ήδη μεγάλη απήχηση σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως του δίνουν ένα μεγάλο αναντάζ, όπως επίσης και το ότι η ανταγωνιστική υπηρεσία δεν παρέχει  μακροπρόθεσμη καταχώρηση των βίντεο, και ήδη οι περισσότεροι χρήστες της gaming platform της Amazon ανεβάζουν τα βίντεό τους στο YouTube

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS