ΑρχικήReviewsBe My Eyes - Καινοτόμο app για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Be My Eyes – Καινοτόμο app για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Be My Eyes: Η εφαρμογή για να “δανείζεις” τα μάτια σου σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης – Το Be My Eyes είναι μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή που απευθύνεται σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, η οποία έρχεται να τους διευκολύνει σημαντικά στην διεκπεραίωση μικρών ή μεγαλύτερων καθημερινών διεργασιών φέρνοντας τους σε επαφή με ανθρώπους που βλέπουν κανονικά.

Be My Eyes - Καινοτόμο app για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η χρήση της είναι πολύ απλή. Ο τυφλός χρήστης ανοίγει την εφαρμογή στο smartphone του και ζητά βοήθεια από οποιονδήποτε εθελοντή έχει κανονική όραση.

Μόλις απαντήσει κάποιος εθελοντής, τότε ξεκινά αυτόματα μια video κλήση και ο εθελοντής “δανείζει” τα μάτια του.

Με αυτόν τον τρόπο βλέπει αυτά που έχει μπροστά του ο τυφλός και του παρέχει τις κατάλληλες οδηγίες π.χ. τι αναγράφει η ημερομηνία λήξης σε κάποιο κουτί, τι χρώμα έχει κάποιο ρούχο, ποιο κουμπί να πατήσει για μια εκτύπωση κ.λπ.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και μπορούν να την κατεβάσουν οι φυσιολογικοί χρήστες για να δηλώσουν εθελοντές, έτσι ώστε να δέχονται κλήσεις για βοήθεια.

Φυσικά, στην περίπτωση που λάβουν κλήση και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να απαντήσουν, τότε το αίτημα μεταφέρεται άμεσα σε άλλον εθελοντή.

 

 

 

 

Be My Eyes - Καινοτόμο app για ανθρώπους με προβλήματα όρασης
Ο τυφλός χρήστης ανοίγει την εφαρμογή στο smartphone του και ζητά βοήθεια από οποιονδήποτε εθελοντή έχει κανονική όραση. Μόλις απαντήσει κάποιος εθελοντής, τότε ξεκινά αυτόματα μια video κλήση και ο εθελοντής “δανείζει” τα μάτια του. Με αυτόν τον τρόπο βλέπει αυτά που έχει μπροστά του ο τυφλός και του παρέχει τις κατάλληλες οδηγίες π.χ. τι αναγράφει η ημερομηνία λήξης σε κάποιο κουτί,

 

Το Be My Eyes θα το βρείτε προς το παρόν μόνο στο iTunes για συσκευές iOS, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση για συσκευές Android.

 

Δείτε το αντίστοιχο βίντεο:

 

Πηγή: techgear.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS