ΑρχικήinetVerizon & NASA: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν cell towers στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας;

Verizon & NASA: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν cell towers στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας;

nasaΗ συμφωνία αποτελεί μέρος της έρευνας της NASA.
Η NASA συνεργάζεται με την Verizon Wireless και πάνω από 100 άλλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Google και Airware, με στόχο την διερεύνηση του αν είναι τελικά εφικτή η δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.
Την Πέμπτη, η εφημερίδα The Guardian αναφέρθηκε σε κάποια έγγραφα στα οποία απέκτησε πρόσβαση μέσω του νόμου ελευθερίας των πληροφοριών, και αναφέρουν ότι η Verizon συγκεκριμένα, θα κατασκευάσει κάποιο είδος συστήματος για να εξετάσει αν cell towers “μπορούν να υποστηρίξουν επικοινωνία και επιτήρηση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS), καθώς και την διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας (UTM)”. Το έργο έχει δρομολογηθεί να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FFA) το 2019. Η έρευνα βρίσκεται προς στιγμήν σε αρχικό στάδιο.
Ο Kevin King, εκπρόσωπος της Verizon, αρνείται το δημοσίευμα της Guardian, σχετικά με το ότι η εταιρεία θα πρέπει να παρουσιάσει μια ιδέα για την χρήση cell coverage δεδομένων, την πλοήγηση, την επιτήρηση και την παρακολούθηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε μια ολοκληρωμένη εκδοχή έως το 2019.

“Είναι πολύ αρχή για όλα αυτά και τα πράγματα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.” αναφέρει ο King. “Η συμφωνία που υπογράψαμε λήγει το 2019, δεν υπάρχει καμία προσδοκία εντός αυτού του διαστήματος για κάποια συγκεκριμένη παράδοση.”

Επίσης ο Paul McKim, σύμβουλος πολιτικής στo κέντρο ερευνών της National Aeronautics and Space Administration στην Silicon Valley, δήλωσε πως η λέξη “επιτήρηση” οδηγεί σε κακούς συνειρμούς και θα ήταν καλό να αντικατασταθεί από την λέξη “παρακολούθηση“. Πρόσθεσε επίσης πως η Guardian ενδέχεται να μπερδεύτηκε από το γεγονός πως η Verizon είναι καταχωρημένη σαν συνεργάτης σε ένα “Active Space Agreement” με την NASA, με εκτιμώμενη αξία 500.000$, το ποσό αυτό όμως αποτελεί στην πραγματικότητα ένα είδος εκτίμησης της εργασίας που παρέχει o κρατικός οργανισμός.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS