ΑρχικήUpdatesTα GIF ήρθαν στο Facebook!

Tα GIF ήρθαν στο Facebook!

Tα GIF ήρθαν στο Facebook!Tα  αρχεία GIF που πλέον υποστηρίζονται στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, ήρθαν για να δώσουν έναν άλλο αέρα  κι έναν διαφορετικό τόνο στα καθημερινά μας posts, status και σχόλια!!  

Οι μηχανικοί του κοινωνικού δικτύου αποφάσισαν ε-πι-τέ-λου-ς να φέρουν υποστήριξη των αρχείων GIF αρκεί να προέρχονται από links εξωτερικών ιστοσελίδων (π.χ. Imgur, Tumblr).

Μετά από αναμονή αρκετών χρόνων, το FaceΒοοk υποστηρίζει πλεόν την ενσωμάτωση κινούμενων εικόνων τύπου GIF, στα posts, προς ικανοποίηση των πολυάριθμων fan του συγκεκριμένου τύπου αρχείου.

Η πρώτη όχι και τόσο επιτυχής απόπειρα του FaceΒοοk να συμπεριλάβει τα GIFs στη λίστα με τα αρχεία που μπορούμε να ποστάρουμε στο FaceΒοοk είχε γίνει το 2013 μέσω της εφαρμογής giphy, που παρουσίαζε τις κινούμενες εικόνες ως βίντεο, χωρίς όμως την αναμενόμενη απήχηση.

 

Έτσι για να ποστάρετε πλέον ένα αρχείο με την μορφή GIF στο Facebook το μόνο που έχετε να κάνετε είναι copy-paste του link στο status σας και θα παίξει κανονικά το αρχείο.

 

Για να ενσωματώσετε ένα αρχείο GIF στο επόμενο post σας, αρκεί να βρείτε τη μοναδική διεύθυνση (URL) του αρχείου από το σάιτ που το φιλοξενεί, όπως το tumblr, και να την επικολλήσετε στο πεδίο κειμένου του status update σας. Για να δείτε το GIF να κινείται, θα πρέπει να πατήσετε στον κύκλο που αναγράφει τον τύπο του αρχείου που εμφανίζεται στην εικόνα.

Η κάθε εικόνα GΙF που θα εμφανίζεται στο timeline σας θα καλύπτεται από ένα κουμπί που θα αναφέρει «GΙF.» Κάνοντας κλικ πάνω του θα μπορείτε να ξεκινήσετε το animation.

Να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζονται τα αρχεία .gif που ανεβάζετε απευθείας στο Facebook.

Η λειτουργία αυτή μπορεί προς το παρόν να μην υποστηρίζεται πλήρως για όλους τους χρήστες, αλλά από τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί θα τη βλέπουμε σύντομα στα wall μας.

 

Tα GIF ήρθαν στο FaceΒοοk

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS