ΑρχικήsecurityMandrake: Πως η NSA αναγνωρίζει τους χρήστες έξυπνων συσκευών

Mandrake: Πως η NSA αναγνωρίζει τους χρήστες έξυπνων συσκευών

Project Mandrake – H NSA αναγνωρίζει τους χρήστες έξυπνων συσκευών από τον τρόπο που αυτοί πληκτρολογούν

Η NSA κατάφερε να αναπτύξει μια νέα τεχνολογία η οποία μπορεί να αναγνωρίσει τους χρήστες έξυπνων συσκευών από τον τρόπο που αυτοί πληκτρολογούν και κάνουν “swipe” στο κινητό τους.

Mandrake - Πως η NSA αναγνωρίζει τους χρήστες έξυπνων συσκευώνΗ νέα τεχνολογία ονομάστηκε Mandrake, όπως ανακοινώθηκε από τους υπαλλήλους της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Lockheed Martin, η οποία βοήθησε στην ανάπτυξη αυτού του project.

 

Το Mandrake είναι σε θέση να αναλύσει εξ αποστάσεως την καμπύλη, την ταχύτητα και την επιτάχυνση με την οποία ο χρήστης ακουμπά την οθόνη αφής του smartphone του, πληροφορίες οι οποίες είναι μοναδικές για κάθε χρήστη.

 

“Κανένας δεν έχει το ίδιο πάτημα”, εξηγεί ο John Μears, συνεργάτης της Lockheed IT. Ο Μears αναφέρει επίσης ότι “οι άνθρωποι μπορούν να αντιγράψουν το στυλ γραψίματος σε δυο διαστάσεις, δεν μπορούν να το κάνουν όμως σε τρεις ή τέσσερις διαστάσεις”. Η τρίτη διάσταση είναι η πίεση με την οποία ο χρήστης ακουμπάει την οθόνη και η τέταρτη είναι ο χρόνος που αυτός πληκτρολογεί.

 

Επισήμως, η ΝSA έχει αναπτύξει την τεχνολογία Μandrake για σκοπούς επαλήθευσης ταυτότητας, αλλά οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων φοβούνται μια πιθανή χρήση της με σκοπό την παρακολούθηση των χρηστών.

 

Η Νextgov αναφέρει ότι η εταιρεία Lockheed Μartin έχει συμμετάσχει και σε άλλα project με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ως παράδειγμα ένα project του FBI, το oποίο έχει συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο χαρακτηριστικά προσώπου, δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αποτυπωμάτων παλάμης καθώς και σάρωσης ίριδας ματιού σε μια βιομετρική βάση δεδομένων.

 

Το project του  FBI ονομάζεται Next Generation Identification System και στο κοντινό μέλλον θα μπορεί να αναγνωρίζει τους χρήστες από την φωνή τους και από τον τρόπο που αυτοί περπατούν.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS