ΑρχικήsecurityΔΗΕ - Δικογραφία για ρατσιστικό σχόλιο σε βίντεο διάσωσης μεταναστών

ΔΗΕ – Δικογραφία για ρατσιστικό σχόλιο σε βίντεο διάσωσης μεταναστών

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 77χρονου άνδρα από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος προέβει σε ρατσιστικό σχόλιο κάτω από βίντεο διάσωσης μεταναστών.

Δικογραφία - ΔΗΕ - Δικογραφία για ρατσιστικό σχόλιο σχηματίστηκε σε βάρος 77χρονου χρήστη του διαδικτύου

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έλαβε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για έναν άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος προέβη σε σχολιασμό ρατσιστικού περιεχομένου, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, κάτω από ένα βίντεο με θέμα τη διάσωση μεταναστών σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

«Πνίξτε τους αναρχοκουμουνιστές μαζί με τα παιδάκια τους και βάλτε το κεφάλι τους μέσα στο νερό», ανέφερε το ρατσιστικό σχόλιο του 77χρονου άντρα από την Αλεξανδρούπολη.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ’ εφαρμογή σχετικών Γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και προέκυψε η σύνδεση διαδικτύου μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η κακόβουλη πράξη, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο χρήστης στον οποίο αντιστοιχεί.

Προχθές το πρωί, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, στο σπίτι του 77χρονου δράστη στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS