ΑρχικήinetAstoria: Οι ερευνητές αναπτύσσουν νέα εφαρμογή Τor

Astoria: Οι ερευνητές αναπτύσσουν νέα εφαρμογή Τor

AstoriaAstoria: Με στόχο να χτυπήσουν φορείς όπως η NSA, οι ερευνητές ανέπτυξαν το Astoria, μια νέα εφαρμογή του Tor που λέγεται πως είναι ικανή να προστατέψει την ιδιωτικότητα ακόμη κι από τέτοιου τύπου ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών.

Μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας από την Αμερική και το Ισραήλ δημιούργησαν μια νέα εφαρμογή Tor, σχεδιασμένο για να κάνει την κατασκοπεία δύσκολο έργο ακόμα και για τις πιο ικανές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ερευνητική εργασία, οι χρήστες που έχουν δοκιμάσει τον Tor, το δημοφιλέστερο σύστημα ανώνυμης πρόσβασης στο Διαδίκτυο ή επιθυμούν να παρακάμψουν την λογοκρισία ώστε να αποτρέψουν την περίπτωση, η δραστηριότητά τους να παρακολουθείται, καθώς η ανωνυμία στο Internet γίνεται όλο και πιο ακατόρθωτη. Παρόλα αυτά ο Tor δεν είναι τόσο ασφαλής όσο θα έπρεπε να είναι για να ανταποκριθεί στα δεδομένα των πανίσχυρων υπηρεσιών πληροφοριών.

Έτσι οι ειδικοί δημιούργησαν το Astoria, το οποίο πρακτικά εστιάζει στην άμυνα έναντι αυτόνομων συστημάτων, που έχουν δημιουργηθεί για να εισχωρήσουν στην ανωνυμία του Tor.

[blockquote]“Στα πειράματά μας, ανακαλύψαμε πως το 58% όλων ο των κυκλωμάτων που δημιουργούνται απ’ τον Tor είναι ευάλωτα σε επιθέσεις συσχέτισης χρονισμού και colluding sibling ASes. Σε ορισμένες περιοχές όπως η Κίνα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο Tor δεν είναι ικανός να δημιουργήσει ένα κύκλωμα, ασφαλές από επιθέσεις correlation. Για να μετριάσουμε την απειλή των επιθέσεων αυτών δημιουργήσαμε το Astoria, μια εφαρμογή AS-aware Tor. To Astoria, αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στις μετρήσεις του δικτύου ώστε να εκτελέσει pathprediction και έξυπνη επιλογή ρελέ. Όχι μόνο μειώνει τον αριθμό των ευάλωτων κυκλωμάτων σε μόλις 5,8%, αλλά εκτιμά και πως πρέπει να δημιουργηθούν τα κυκλώματα όταν δεν υπάρχουν ασφαλείς δυνατότητες. Εκτελεί εξισορρόπηση φορτίου σε όλο το δίκτυο του Tor, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει την χαμηλή ικανότητα στα ρελέ. Επιπλέον, παρέχει εύλογη απόδοση ακόμη και στην πιο ασφαλή διαμόρφωσή του.”[/blockquote]
αναφέρει ένας από τους ερευνητές.

Η νέα εφαρμογή στοχεύει στα παρακάτω:

  • Συμφωνία με τους asymmetric attackers.
  • Συμφωνία με την δυνατόητα colluding attackers.
  • Εκτίμηση της χειρότερης περίπτωσης.
  • Μείωση επίδρασης στην απόδοση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS