ΑρχικήsecurityΔΗΕ: 13χρονος ομολογεί ενδοοικογενειακό bullying

ΔΗΕ: 13χρονος ομολογεί ενδοοικογενειακό bullying

ΔΗΕ: 13χρονος ομολογεί ενδοοικογενειακό bullying – Έναν εφιάλτη ζει 13χρονο αγόρι που βιώνει το «bullying» μέσα στην ίδια του την οικογένεια.

Το παιδί ομολόγησε το δράμα που ζει πίσω από την κλειστή πόρτα του παιδικού δωματίου στους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ): «Δεν αντέχω άλλο. Οι γονείς μου με πιέζουν απίστευτα για τις επιδόσεις μου στο σχολείο. ‘Είσαι ο κύριος τίποτα με αυτούς τους βαθμούς. Θα μεγαλώσεις και θα γίνεις ένα τίποτα αν συνεχίσεις έτσι. Δεν βλέπεις τον μεγαλύτερο αδερφό σου που γράφει σε όλα τα μαθήματα 19;’, μου λένε συνέχεια. Θέλω να φύγω από το σπίτι. Να τελειώνει αυτό το μαρτύριο».

ΔΗΕ 13χρονος ομολογεί ενδοοικογενειακό bullying

Ο 13χρονος –μαθητής με βαθμολογίες γύρω στο 13- προτίμησε λίγο πριν εξαφανιστεί να καλέσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία για θέματα που ταλανίζουν τους μαθητές.

Η κίνησή του αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς οι αρμόδιοι αστυνομικοί κατάφεραν να δώσουν μία –έστω προσωρινή- λύση στο πρόβλημα μιλώντας με τους γονείς. Εντύπωση προκάλεσε ότι το «bullying» σε βάρος του 13χρονου άρχισε να ασκείται και από τον ίδιο του τον 15χρονο αδερφό, ο οποίος μιμούμενος τους γονείς άρχισε να εξαπολύει τους ίδιους χαρακτηρισμούς («κύριος τίποτα») εναντίον του.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί ότι αυτή είναι μία από τις καλές περιπτώσεις. Και αυτό γιατί τα παιδιά που μιλούν αποφεύγουν τα χειρότερα, σε αντίθεση με τους αμίλητους -πνιγμένους από το άγχος και την πίεση- ανήλικους που μπορεί να φτάσουν «αθόρυβα» ακόμα και στην αυτοκτονία.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η φετινή τρομακτική αύξηση του αριθμού των μαθητών που εκφράζουν την απόγνωσή τους στην αρμόδιαυπηρεσία της Αστυνομίας, όπως και η αύξηση των ανηλίκων που εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν αντέχουν την πίεση για περισσότερο διάβασμα. Η κλιμάκωση του φαινομένου παρατηρείται από τις αρχές του περασμένου Απριλίου, προφανώς διότι πλησιάζει η εξεταστική περίοδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά μαθητές καλούν οι ίδιοι στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζητούν να μιλήσουν με τον προϊστάμενο κ. Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος τους είναι γνωστός από την τηλεόραση και τις διαλέξεις που δίνει κατά καιρούς. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μόνο τον τελευταίο μήνα με τον κ. Σφακιανάκη και τον υποδιοικητή της υπηρεσίας έχουν επικοινωνήσει με δική τους πρωτοβουλία 20 ανήλικοι.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι περιπτώσεις παιδιών που επιχείρησαν μέσα στο 2015 να αυτοκτονήσουν και σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

 

Πηγή: koutipandoras

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS