ΑρχικήsecurityΑπαταιώνες υπέκλεψαν 4.5Μ ευρώ από την Ryanair!

Απαταιώνες υπέκλεψαν 4.5Μ ευρώ από την Ryanair!

Απατεώνες έχουν κατορθώσει  να υποκλέψουν περίπου 4.5 εκατομμύρια ευρώ (περίπου $5 εκατομμύρια δολλάρια) από έναν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στην Ryanair, την μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αερογραμμή της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Independent, η επιχείρηση επιβεβαίωσε ότι η κλοπή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω μιας ψευδούς ηλεκτρονικής μεταφοράς μέσω μιας κινεζικής τράπεζας.

Απαταιώνες υπέκλεψαν 4.5Μ ευρώ από την Ryanair!

Η Ryanair συνεργάζεται με τράπεζες, με το Criminal Assets Bureau στο Δουβλίνο, και παρόμοιες υπηρεσίες στην Ασία για να ανακτήσει τα χρήματα, και προφανώς έχουν πετύχει: τα  κεφάλαια που υπεκλάπησαν έχουν παγώσει, και η επιχείρηση αναμένει να της επιστραφούν σύντομα.

Λένε ότι έχουν «ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι αυτός ο τύπος μεταφοράς δεν θα μπορεί να επαναληφθεί,» αλλά δεν πρόσφεραν καμία λεπτομέρεια για το πώς αυτό θα διασφαλισθεί.

 

«Υπάρχουν διαθέσιμες δημόσια πολύ λίγες λεπτομέρειες  για τον  τρόπο με τον οποίο αυτή η απάτη έγινε. Εάν, σύμφωνα με μερικές εκθέσεις, η απάτη ήταν το αποτέλεσμα ενός hack θα φαινόταν ότι πιθανότατα οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν  από τους εγκληματίες θα ήταν το phish των credentials από τα key staff μέλη με πρόσβαση στο σχετικό banking systems» δήλωσε ο Brian Honan, ο BH Consulting and Special Advisor on Internet Security του European Cybercrime Centre της Europol (EC3).

«Οι εγκληματίες αναπτύσσουν τώρα τις επιθέσεις τους με στόχο τους ανθρώπους αντί των υπολογιστών που χρησιμοποιούν, έτσι οι υπερασπιστικές  μας ενέργειες δεν μπορούν πλέον να στηριχθούν απλώς στους τεχνικούς ελέγχους.

Αλλά  χρειαζόμαστε τις σωστές διαδικασίες προκειμένου να ενεργοποιήσουμε  βασικά συστήματα για να προστατεύσουμε το  προσωπικό με σκοπό να έχει  κατάλληλη και αποτελεσματική κατάρτιση συνειδητοποίησης της ασφάλειας. Πρέπει επίσης να ελέγχουμε τα οικονομικά όργανα μας για να εφαρμόσουμε τους αποτελεσματικότερους μηχανισμούς πρόληψης και ανίχνευσης απάτης, με σκοπό να προστατεύσουμε καλύτερα τα accounts των πελατών μας.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS