ΑρχικήinetGTK+ 3.16.1: Bελτιώνεται και διορθώνει αμέτρητα bugs

GTK+ 3.16.1: Bελτιώνεται και διορθώνει αμέτρητα bugs

GTK
Η ομάδα προγραμματιστών του GTK + ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα για download της πρώτης maintenance έκδοσης του 3.16 GUI toolkit για GNOME 3.16. desktop enviroment.
 
Υπάρχει μια σημαντική βελτίωση στη νέα έκδοση, και δεν είναι άλλη από την παροχή καλύτερης υποστήριξης για client-side decorations χωρίς compositor. Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή νέα κυκλοφορία, αφού παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό αριθμό από bug fixes.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα changelog, η νέα έκδοση του widget toolkit επιλύει το ζήτημα με το οριζόντιο scrolling που δεν χρησιμοποιεί το scroll wheel και το modifier key, επιδιορθώνει θέματα του RadioMenuItem, αφαιρεί άχρηστες λειτουργίες queue_resize για το Image και επιταχύνει το cairoblur.
 
«Υπήρξε ένα μικρό API break στην επιστρεφόμενη τιμή επανάκλησης του ListBoxCreateWidgetFunc. Προηγουμένως θα μπορούσαμε να αφήσουμε να διαρρεύσει μια πλήρη αναφορά και τώρα το παρέχουμε δωρεάν.» δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους.
 
Λειτουργίες strikethrough colour και underline colour έχουν προστεθεί στο GtkTextTag. To has-tooltip επισκευάστηκε χωρίς να συμπιεστεί και τα pixman errors δε θα εμφανίζονται πια στο άνοιγμα του Sound panel.
Ταυτόχρονα αμέτρητα άλλα bugs εξαλείφθηκαν και ανανεώθηκαν οι μεταφράσεις.
 
Εκτός από τα παραπάνω, το widget toolkit καθιστά ευκολότερη την αποκοπή και την επικόλληση συμβουλευτικών μηνυμάτων στον Inspector, το fill-level του Scale έχει διορθωθεί και δεν ξεκινά πλέον πολύ αριστερά αν το show-fill-level έχει ήδη οριστεί και κάποια κρίσιμη ανακοίνωση σε a11y, εμφανίζεται όταν η εστίαση του widget είχε καταστραφεί.
 
Το ProgressBar σέβεται πλέον περισσότερο τα style properties του και επιπλέον διορθώνει κάποια ακόμη θέματα σχετικά με το overshoot animation, το νέο scrollbar, το gtk3-demo‘OpenGL Area’ crash, καθώς και ζητήματα στα BooleanCellAccesible & RadioButton. Επίσης δίνεται πλέον η δυνατότητα απενεργοποίησης του libcanberra.
 
Τέλος, πολλές απ’ τις μεταφράσεις έχουνε ενημερωθεί και έχουν προστεθεί επιπλέον γλώσσες μετάφρασεις όπως τα Ελληνικά, Βασκικά, Καταλανικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Τσέχικα, Σλοβάκικα, Γαλικιακά, Ουγγρικά, Βιετναμέζικα, Εβραϊκά, Κορεάτικα, Ιταλικά, Ισπανικά, Λιθουανικά, και Σλοβένικα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS