ΑρχικήsecurityΟ μέσος χρήστης δε γνωρίζει πολλά για την ασφάλεια των smartphone

Ο μέσος χρήστης δε γνωρίζει πολλά για την ασφάλεια των smartphone

smartphone

Ενώ πολλοί χρήστες smartphone σήμερα πιστεύουν, ότι χρησιμοποιούν τη συσκευή τους με ασφάλεια, στη πραγματικότητα παραμένουν εκτεθειμένοι σε αρκετούς κινδύνους. Αυτό αναφέρεται σε μια μελέτη από την Lookout, με τίτλο Mobile Privacy IQ, η οποία πραγματεύεται τον τρόπο λειτουργίας smartphone 1000 και πλέον χρηστών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των χρηστών smartphone θεωρούν τους εαυτούς τους να έχουν, άνω του μέσου όρου γνώσεων για θέματα ασφαλείας για κινητά. Αλλά ανάμεσα σε αυτήν την ομάδα, ένας σημαντικός αριθμός χρηστών, χρησιμοποιούν τη συσκευή τους με επικίνδυνο τρόπο. Για παράδειγμα, το 35% δηλώνει ότι συνδέεται  σε ανοικτά δημόσια wi-fi δίκτυα, το 34% δεν έχει ορίσει ένα pin ή κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό τους, και το 35% κάνει download apps από ανεπίσημες πηγές.

Στο σύνολο των χρηστών, ο επικίνδυνος τρόπος χρήσης των smartphone συνεχώς αυξάνει. Έχει παρατηρηθεί ότι το 76% όλων των χρηστών συνδέεται σε δημόσια ή ανοικτά wi-fi δίκτυα. Το ανησυχητικό είναι ότι το 56% των χρηστών κάνει download και εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς ανάγνωση των δικαιωμάτων που απαιτούνται από την εφαρμογή.

Πολλοί χρήστες επίσης, φάνηκαν απρόθυμοι να απεγκαταστήσουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν ακόμη και όταν γνωρίζουν τους κινδύνους. Περίπου το 44% ανέφεραν ότι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν εφαρμογές οι οποίες στέλνουν στοιχεία τους σε τρίτους. Μάλιστα ένας στους τρεις χρήστες λένε ότι είναι πρόθυμοι να δώσουν περισσότερα στοιχεία για αυτούς στις εταιρείες, ώστε οι εφαρμογές αυτών, να τους εξυπηρετούν περισσότερο.

Πιο ενδιαφέρον για τους γκουρού ασφαλείας στο κλάδο των επιχειρήσεων, είναι ότι οι ερωτηθέντες της έρευνας έκαναν σαφές ότι θα έκαναν περισσότερες προσπάθειες για την εξασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους, από αυτά της δουλείας τους. Περίπου το 60% των ερωτηθέντων είπε τουλάχιστον ότι νοιαζόταν για το απόρρητο των επαγγελματικών δεδομένων, με το 5% μόνο να θέλει να εξασφαλίσει την ασφάλεια αυτών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS