ΑρχικήinetOn-body detection: Έξυπνο κλείδωμα για συσκευές με Android 5.0+

On-body detection: Έξυπνο κλείδωμα για συσκευές με Android 5.0+

Η επιλογή On-body detection αποτελεί μέρος των επιλογών για το λεγόμενο έξυπνο κλείδωμα της συσκευής με Andrοid 5.0.1+, γνωστή ως Smart Lock
Η επιλογή On-body detection αποτελεί μέρος των επιλογών για το λεγόμενο έξυπνο κλείδωμα της συσκευής με Andrοid 5.0.1+, γνωστή ως Smart Lock

 

Τα smartphone με Android θα κλειδώνονται όταν δεν βρίσκονται στο χέρι ή στην τσέπη του χρήστη, διαπιστώνουν οι πρώτοι χρήστες της λειτουργίας «εντοπισμού της συσκευής στο σώμα».

Όπως περιγράφουν στο AndrοidPolice.com, μπορούν να επιλέξουν να μην κλειδώνεται η συσκευή όταν την κρατούν στο χέρι ή παραμένει στην τσέπη ή την τσάντα τους, αλλά μόνο όταν τοποθετείται κάπου, όπως σε ένα τραπέζι. Διευκρινίζουν βέβαια ότι η συσκευή δεν αποκτά την δυνατότητα να αναγνωρίζει ότι πρόκειται για τον κάτοχο της συσκευής.

Όταν χρησιμοποιείται ξεκλείδωτη και αλλάξει χέρια, θα παραμείνει ξεκλείδωτη. Αυτό που μπορεί να αξιοποιήσει η συσκευή όταν ενεργοποιείται η επιλογή On-body detection είναι οι μετρήσεις του αισθητήρα επιτάχυνσης και ίσως και άλλων αισθητήρων, όπως αυτόν της εγγύτητας, σύμφωνα με τις πρώτες, ανεπίσημες εκτιμήσεις.  Έτσι, είναι σε θέση να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στο κράτημα/μεταφορά της συσκευής και την τοποθέτησή της σε μια επιφάνεια.

Η επιλογή On-body detection αποτελεί μέρος των επιλογών για το λεγόμενο έξυπνο κλείδωμα της συσκευής με Andrοid 5.0.1+, γνωστή ως Smart Lock. Μια ακόμα επιλογή στο Android 5.0+ είναι το αυτόματο κλείδωμα του τηλεφώνου όταν αυτό βρίσκεται σε προεπιλεγμένες ως «έμπιστες» περιοχές (Trusted Places).

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS