ΑρχικήsecurityΣοβαρά προβλήματα ασφαλείας στο NAS των ΗΠΑ

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στο NAS των ΗΠΑ

nas

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας έχουν βρεθεί στον έλεγχο και τη καθοδήγηση αεροσκαφών που γίνονται από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των Η.Π.Α, όπως αποκαλύπτει σχετική αναφορά του Government Accountability Office, GAO. Η υπηρεσία GAO, είναι υπό το Κογκρέσο των Η.Π.Α και ελέγχει τα χρήματα των φορολογούμενων που ξοδεύει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τόσο σε συστήματα ελέγχου, όσο και στην ασφάλεια της χώρας. Ένα από αυτά είναι και το NAS, το σύστημα που ελέγχει τον εναέριο χώρο των Η.Π.Α.

Καθώς ήλεγχαν το πρόγραμμα ασφαλείας πληροφοριών της FAA, οι άνθρωποι της υπηρεσίας GAO, βρήκαν σημαντικά κενά ασφαλείας στο σύστημα, που μπορεί να αποτελέσουν απειλή και να προκαλέσουν πρόβλημα στη διαχείριση του NΑS ( National Airspace System ).

Στη μεγάλη έκθεση που συνέταξαν, πάνω από 40 σελίδες, οι ερευνητές της GAO αποκάλυψαν, τις αδυναμίες που διαπίστωσαν κατά την αξιολόγησή που έκαναν στο σύστημα. Αυτές περιλαμβάνουν αποτυχία του συστήματος να δώσει κατάλληλη άδεια για πρόσβαση στο NΑS, αλλά και πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου του εναέριου χώρου.

Ακόμη ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι ότι το FAA δεν απομόνωνε ευαίσθητα δίκτυα μέσω κανόνων του firewall που χρησιμοποιούσε, ώστε να αποτρέψει εισερχόμενες αλλά και εξερχόμενες συνδέσεις.

Στο τέλος της έκθεσης, η υπηρεσία GAO έκανε 17 συστάσεις, με σκοπό τη πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ασφαλείας που πρέπει να υπάρχει και μετριασμό των κινδύνων που υπάρχουν στο σύστημα NΑS. Ωστόσο, μία επιπλέον απόρρητη έκθεση που συντάχθηκε, συνιστά 168 συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που ανακαλύφθηκαν στο σύστημα, ώστε να είναι πλήρως ασφαλές.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας συμφώνησε αμέσως να εφαρμόσει όλα όσα γράφει η έκθεση και να ασφαλίσει πλήρως το σύστημα NΑS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS