ΑρχικήsecurityH Lizard Squad χτύπησε το Βιετνάμ

H Lizard Squad χτύπησε το Βιετνάμ

Lizard Squad

Οι χρήστες του Google, στο Βιετνάμ, αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης στη τοπική μηχανή αναζήτησης τη περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να βλέπουν μια σελίδα όπου τους ενημέρωνε ότι η σελίδα της Google είχε γίνει hacked από τη διάσημη ομάδα hacking, Lizard Squad.

Για διάστημα αρκετών ωρών, η τοπική σελίδα αναζήτησης δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λόγω μιας φαινομενικής DNS hijacking επίθεσης. Οι επισκέπτες ανακατευθύνονταν σε μια σελίδα ελεγχόμενη από τους hackers, η οποία απεικόνιζε ένα νεαρό άνδρα να βγάζει μια selfie και ένα μήνυμα που ανέφερε ότι η Lizard Squad είναι υπεύθυνη για το περιστατικό.

Πρόσθετες πληροφορίες που παρέχονταν στη σελίδα ανακοίνωναν ένα νέο λογαριασμό Twitter, προφανώς των hacker, και περιλάμβαναν μια σύνδεση στην υπηρεσία DDoS της ομάδας, η οποία ονομάζεται πλέον Shenron αλλά φιλοξενείται στο ίδιο domain όπως και πριν.

Το DNS hijacking ή ανακατεύθυνση, γίνεται όταν αλλοιώνεται η λίστα διευθύνσεων IP του διακομιστή DNS, που χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν web domain, αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία για ένα συγκεκριμένο δικτυακό τόπο να κατευθύνεται προς μια διαφορετική IP από την αρχική.

[alert variation=”alert-info”]“Hacked by Lizard Squad, greetz from antichrist, Brian Krebs, sp3c, Komodo, ryan, HTP & Rory Andrew Godfrey (holding it down in Texas)”, ανέφερε το μήνυμα που έβλεπαν οι επισκέπτες της Google. [/alert]

H υπηρεσία αναζήτησης της Google στο Βιετνάμ, αποκαταστάθηκε σχετικά άμεσα ενώ άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, καθώς και η mobile σελίδα αναζήτησης, δεν έπαθαν τίποτα.

Οι επιθέσεις DNS hijacking είναι αρκετά επικίνδυνες, διότι μπορεί να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε σελίδες με κακόβουλο λογισμικό με σκοπό να μολύνουν τα συστήματα των χρηστών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, επειδή ο χρήστης βλέπει τη νόμιμη τοποθεσία στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί και μπορεί εύκολα να πέσει θύμα της απάτης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS