ΑρχικήsecurityNέα παραλλαγή του κακόβουλου λογισμικού Fobus για android

Nέα παραλλαγή του κακόβουλου λογισμικού Fobus για android

android

Νέα κακόβουλη εφαρμογή μεταμφιεσμένη ως εργαλείο αποκλεισμού διαφημίσεων προσπαθεί να ξεγελάσει τους χρήστες του android. Το νέο στέλεχος του κακόβουλου λογισμικού Fobus εμφανίζεται από τους επιτήδειους ως παραλλαγή της γνωστής επέκτασης που σταματά τις διαφημίσεις Adblock Plus.

Πολλοί προγραμματιστές του Android που προσφέρουν δωρεάν εφαρμογές στην προσπάθεια τους να καλύψουν το κόστος τους και να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος εισάγουν διάφορες διαφημίσεις. Αυτό πολλές φορές μπορεί να γίνει ενοχλητικό, ειδικά σε παιχνίδια, γι ‘αυτό και πολλοί χρήστες αναζητούν κάποιο εργαλείο αποκλεισμού των  διαφημίσεων.

Οι ερευνητές ασφάλειας από την Avast που ανέλυσαν τη νέα παραλλαγή του Fobus ανακάλυψαν ότι εκτός από τα ύποπτα δικαιώματα που ζητά κατά την εγκατάσταση του, τα οποία θα πρέπει να βάλουν σε υποψίες τους χρήστες, όπως η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και η αποστολή μηνυμάτων σε υπηρεσίες που κοστίζουν χρήματα, είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο στο να αφαιρεθεί από τη συσκευή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει τη συσκευή πάρα πολύ γρήγορα κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ότι ο χρήστης προσπαθεί να το απενεργοποιήσει. Κάθε προσπάθεια για απενεργοποίηση θα πρέπει να γίνει με αστραπιαίες κινήσεις όπου ο χρήστης κατά τη διαδικασία θα δει ένα ψεύτικο μήνυμα εκφοβισμού να εμφανίζεται προκειμένου να σταματήσει.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι η χρησιμοποίηση λογισμικού τρίτων, όπως ένα προϊόν προστασίας από ιούς που περιλαμβάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξάλειψη της εφαρμογής από το σύστημα.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS