ΑρχικήsecurityΠαραβίαση Twitter και YouTube της Διοίκησης των ΗΠΑ

Παραβίαση Twitter και YouTube της Διοίκησης των ΗΠΑ

twitterΕνώ ο Ομπάμα μετέφερε παρατηρήσεις στο FTC και ετοιμάζει νέους νόμους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, οι λογαριασμοί Twitter και YouTube της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών [United States Central Command] παραβιάστηκαν  από μια ομάδα hackers γνωστή με το  ψευδώνυμο «CyberCaliphate», που ισχυρίζονται ότι είναι συνδεδεμένη με την ISIS.

«Η ISIS είναι ήδη εδώ, είμαστε στους υπολογιστές σας, σε κάθε στρατιωτική βάση», ανέφεραν οι hackers σε ένα από τα tweets. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την παραβίαση,σύμφωνα με το NBC News .

Στη σελίδα του YouTube της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) οι hackers δημοσίευσαν ένα προπαγανδιστικό βίντεο για την υποστήριξη της ΙSIS.

Στα μηνύματα στο Twitter η hackers που υποστηρίζουν την ΙSIS αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν διεισδύσει βαθύτερα στα δίκτυα της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών αφού περιέλαβαν εικόνες που απεικονίζουν  υπολογιστικά φύλλα με ονόματα και οι διευθύνσεις των μελών του Στρατού των ΗΠΑ.

Ένας ανώνυμος χρήστης στο Pastebin έγραψε τα εξής:

Τα δίκτυα του Πενταγώνου είναι hacked
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ,
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΝΩΤΑ ΣΑΣ. ΙSIS. #CyberCaliphate

Στο όνομα του Αλλάχ, του πιο ελεήμονος, του πιο εύσπλαχνου, η CyberCaliphate υπό την αιγίδα της ISIS συνεχίζει την CyberJihad της (σσ. κυβερνο-τζιχάντ). Ενώ οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι της σκοτώνουν τους αδελφούς μας στη Συρία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν εμείς σπάσαμε τα δίκτυα τους και τις προσωπικές τους συσκευές για να γνωρίζουμε τα πάντα.

Δεν θα δείτε κανένα έλεος άπιστοι. Η ΙSIS είναι ήδη εδώ, είμαστε στους υπολογιστές σας, σε κάθε στρατιωτική βάση. Με την άδεια του Αλλάχ είμαστε στην CENTCOM τώρα.
Δεν θα σταματήσουμε! Γνωρίζουμε τα πάντα για σας, τις συζύγους και τα παιδιά σας.
Αμερικανοί στρατιώτες! Σας παρακολουθούμε!

Στη συνέχεια υπάρχει μια σύνδεση σε ένα αρχείο .zip με το όνομα «US Army Files», η οποία περιλαμβάνει από ότι φαίνεται λίστες με τα ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας για τους αξιωματικούς του στρατού, καθώς και τα έγγραφα του προϋπολογισμού από το προηγούμενο έτος.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια μεγάλη παραβίαση, καμία από τις πληροφορίες που βγήκαν στον αέρα δεν φαίνεται να είναι τρομερά ευαίσθητες. Ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στην Wall Street Journal ότι κανένα από τα δημοσιευμένα στοιχεία δεν ήταν άκρως απόρρητα. Μερικά από αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα σε δημόσιες ιστοσελίδες.

Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι «λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος».

Αυτή την στιγμή που γράφουμε το άρθρο οι λογαριασμοί της CENTCOM στο Twiiter και το Youtubeέχουν και οι δύο ανασταλεί.

Πηγή: secnews.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS