ΑρχικήinetΤα παλιά ΒlackBerry κράτησαν online τη Sony Pictures

Τα παλιά ΒlackBerry κράτησαν online τη Sony Pictures

Πώς τα ξεχασμένα κινητά τηλέφωνα της ΒlackBerry έγιναν ξαφνικά πολύτιμα και πάλι μετά την επίθεση που δέχτηκε η Sony Pictures

Όταν την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ το δίκτυο υπολογιστών της Sony Pictures δέχτηκε επίθεση από χάκερ, οι εργαζόμενοι στην κινηματογραφική εταιρεία αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν παλαιότερες τεχνολογίες, προκειμένου να αντεπεξέλθουν τουλάχιστον στις απολύτως απαραίτητες καθημερινές υποχρεώσεις τους.

 ΒlackBerry

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Wall Street Journal και των New York Times, η πρώτη ενημέρωση σχετικά με την επίθεση έγινε τηλεφωνικά από τον έναν στον άλλο. Παλαιά μηχανήματα έκδοσης τραπεζικών επιταγών βγήκαν από τις αποθήκες, δεδομένου ότι δεν ήταν εφικτή η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών και τα παλιά BlackBerry έγιναν ξαφνικά πολύτιμα και πάλι.

Τα κινητά τηλέφωνα που την προηγούμενη δεκαετία ήταν προέκταση του χεριού για εκατομμύρια επαγγελματίες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, λόγω της παροχής πρόσβασης σε υπηρεσίες email – πριν από τη σαρωτική επέλαση των smartphones και την προσιτή χρήση δεδομένων από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας – έδωσαν τη λύση. Ετσι, πολλοί εργαζόμενοι της Sony Pictures μπορούσαν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω των διακομιστών της ΒlackBerry.

Η λειτουργία του δικτύου υπολογιστών της Sony Pictures δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί πλήρως.

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS