ΑρχικήsecurityΕπίθεση από συριακή ομάδα χάκερ την Ημέρα των Ευχαριστιών

Επίθεση από συριακή ομάδα χάκερ την Ημέρα των Ευχαριστιών

Ημέρα Ευχαριστιών

Την Ημέρα των Ευχαριστιών, η ομάδα Syrian Electronic Army κατάφερε να τοποθετήσει pop-ups που τη διαφημίζουν σε μια σειρά ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων επιχειρήσεων, όπως το “NBC”, το “Forbes”, τη “The Chicago Tribune”, τη “NHL”, τη “The Telegraph”, τη “The Independent” και άλλων, και η ομάδα ανέλαβε τώρα την ευθύνη για το χτύπημα, αν και οι λόγοι παραμένουν ακόμα ασαφείς.

Η επίθεση δεν επιτεύχθηκε άμεσα και η ομάδα δεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους χώρους στους οποίους τοποθέτησε τα μηνύματά της ενώ χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Gigya, η οποία είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται για να εμφανίζει και να διαχερίζεται σχόλια. Οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν το GoDaddy για να αλλάξουν το DNS της Gigya και στη συνέχεια να τοποθετήσουν τα μηνύματα.

Ένα μήνυμα στο Twitter από λογαριασμό που σχετίζεται με τη Syrian Electronic Army αναφέρει ότι η ομάδα δεν σκόπευε ποτέ να κλέψει ή να καταστρέψει δεδομένα και υποδεικνύει ότι το NoScript ήταν ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσει ότι η ίδια επίθεση δεν θα επιτευχθεί, αν μια άλλη ομάδα το επιδιώξει.

Οι δημιουργοί του Gigya ανακοίνωσαν ότι έχουν επιδιορθώσει την ευπάθεια που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Είναι ασαφές κατά πόσον η Syrian Electronic Army σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην μόνο σε επιδείξεις δημοσιότητας στο εγγύς μέλλον, προωθώντας την ατζέντα της Αλ-Άσαντ, ή αν η ομάδα θα προσπαθήσει επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσει για δικούς της σκοπούς.

Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας, με ηγέτη τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, δείχνει ανοχή στη συγκεκριμένη ομάδα χάκερ και τείνει να στοχεύει κυρίως ομάδες της αντιπολίτευσης, δυτικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η ομάδα δραστηριοποιείται από την έναρξη του Εμφυλίου Πολέμου στη Συρία και αναμφισβήτητα η υψηλότερη επιτυχία της ήταν τον Απρίλιο του 2013, όταν κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό Twitter του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Associated Press” και διέδωσε πληροφορίες ότι ο Λευκός Οίκος βομβαρδίστηκε και ότι τραυματίστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με αποτέλεσμα την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS