ΑρχικήinetHorizon 2020: Ενημερωτική Ημερίδα για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας

Horizon 2020: Ενημερωτική Ημερίδα για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας

HORIZON

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr)  διοργανώνει το Horizon 2020,  ενημερωτική ημερίδα για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στα πλαίσια του Προγράμματος της Ε.Ε. Η ημερίδα θα ππραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 01/12/2014 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48), με ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του προγράμματος “Ορίζοντας 2020” που είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ε.Ε. για την Έρευνα και τη Καινοτομία την περίοδο 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό για όλες τις δράσεις περί τα € 80 δισ.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής κ.Morten Møller θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και του προκηρύξεις του έτους 2015 ενώ οι Εθνικοί Εκπρόσωποι θα παρουσιάσουν τη θέση της Ελλάδας για το πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών”. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται εγγραφή. 

HORIZON  2020 EU Funded research

Το πρόγραμμα έχει στόχο τη στήριξη  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρέχοντας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν διαφορετικούς τομείς εφαρμογής της Έρευνας και Ανάπτυξης, προσφέροντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε πολλές  προσκλήσεις του προγράμματος .  Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει εστιάσει στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών -ICT Research & Development. 

Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει τις πολιτικές προτεραιότητες της στρατηγικής της Ευρώπης για το 2020 και απαντά σε μεγάλες ανησυχίες που εκφράζονται από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια προσέγγιση βασισμένη σε αυτές τις προκλήσεις θα επιφέρει σύγκλιση πηγών και γνώσης από διάφορα πεδία, τεχνολογίες, και επιστημονικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Θα καλύψει δράσεις από την έρευνα στην αγορά με μια νέα εστίαση σε δράσεις καινοτομίας, όπως πιλοτικές εφαρμογές και διάχυση αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα θα στηρίξει τις δημόσιες συμβάσεις και την υιοθέτηση από την αγορά.

Το πρόγραμμα όμως ως ξεχωριστή περιοχή αναφοράς για έργα Έρευνας και  Ανάπτυξης εμπεριέχει το cyber security, στα πλάισια της γενικότερης Ασφάλειας εντός της Ε.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις σχετικές προσκλήσεις μπορούν τα επισκεφτούν τα κάτωθι links.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS