ΑρχικήinetΗ Sony επιστρέφει χρήματα μετά από παραπλάνηση για το PS Vita

Η Sony επιστρέφει χρήματα μετά από παραπλάνηση για το PS Vita

ps vita

Η Sony κατέληξε σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) αφού κατηγορήθηκε ότι δημοσίευε παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τις δυνατότητες του PS Vita. Οι αξιώσεις αυτές – που η Sony περιγράφει ως χαρακτηριστικά “game changing”, σε διαφημίσεις την περίοδο που κυκλοφόρησε το Vita  – αφορούν κατά κύριο λόγο για το πώς η φορητή συσκευή θα ήταν σε θέση να αλληλεπιδράσει με το PlayStation 3.

“Η Sony ισχυρίστηκε, για παράδειγμα, ότι οι χρήστες του PS Vita θα μπορούσαν να διακόψουν κάθε παιχνίδι που έπαιζαν στο PS3 ανά πάσα στιγμή και να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι αυτό στο PS Vita τους από το σημείο που το σταμάτησαν”, εξηγεί η FTC. “Αυτό το χαρακτηριστικό, ωστόσο, ήταν διαθέσιμο μόνο για λίγα παιχνίδια του PS3, και η δυνατότητα της παύσης που περιγράφεται στις διαφημίσεις ποικίλλει σημαντικά από παιχνίδι σε παιχνίδι”. Ομοίως, η FTC λέει ότι η Sony υπερέβαλε ως προς τη δυνατότητα απομακρυσμένου παιχνιδιού του Vita, το οποίο υποστηρίζεται μόνο από ελάχιστα παιχνίδια του PS3 και ψευδώς υποστήριξε ότι οι ιδιοκτήτες του Vita θα είναι σε θέση να παίζουν multiplayer παιχνίδια live με σύνδεση 3G.

sony

Η Επιτροπή διαφώνησε επίσης με την Deutsch LA, τη διαφημιστική εταιρεία που χειρίστηκε την καμπάνια λανσαρίσματος, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είχαν εντολή να προωθήσουν το Vita στο Twitter χωρίς να αποκαλύψουν τη συνεργασία τους με τη Sony.

“Καθώς μπαίνουμε στη μεγαλύτερη καταναλωτική περίοδο του έτους, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στις εταιρείες ότι αν δίνουν υποσχέσεις για κάποιο προϊόν στους καταναλωτές – όπως έκανε η Sony με τa χαρακτηριστικά “game changing” του PS Vita – θα πρέπει να ικανοποιούν τις δεσμεύσεις αυτές,” είπε σε μια δήλωση η Jessica Rich, διευθύντρια  του Γραφείου Προστασίας του Καταναλωτή.

Ως μέρος του συμβιβασμού, έχει απαγορευτεί στη Sony να αναπαράγει τους ισχυρισμούς αυτούς στο μέλλον, ενώ οι καταναλωτές οι οποίοι αγόρασαν μια συσκευή Vita πριν από την 1η  Ιούνη 2012 δικαιούνται και μπορούν να επιλέξουν την επιστροφή μετρητών ποσού 25 δολαρίων ή πίστωση αξίας 50 δολαρίων σε επιλεγμένα παιχνίδια ή υπηρεσίες. Η Sony αναμένεται να ειδοποιήσει μέσω email τους κατόχους των συσκευών που δικαιούνται την επιστροφή. “Η FTC δεν διστάζει να ενεργήσει για λογαριασμό των καταναλωτών, όταν οι εταιρείες ή οι διαφημιστές εκδίδουν ψευδείς ισχυρισμούς για κάποιο προϊόν”, εξήγησε η Rich.

Δυστυχώς, τρία χρόνια αργότερα, η διαφήμιση για το Vita δεν είναι πολύ καλύτερη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS